Dato Tur 1: 17. – 24. februar 2024
Tur 2: 9. – 16. november 2024
Distance 350 – 400 km efter niveau
Højdemeter 5.000 – 8.000 m efter niveau
Etaper 6 etaper og introtur
Startby Stellenbosch, Sydafrika
Målby Stellenbosch, Sydafrika
Niveau Sport og Øvet
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservedele
Mekanikker Service ydes af guiderne og lokale cykelbutikker ved behov
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Fly til Cape Town
Overnatning 7 nætter i guest houses og hoteller
Pension 7 × morgenmad og 4 × aftensmad
Transport af cykel Nej, mulighed for leje af cykler lokalt

Kort beskrivelse Rundrejse i Sydafrika

Update afgang 2024
Tur 1: Afholdt.
Tur 2: LEDIGE pladser – Bestilling lukker 31/5-24.

Vores vintertur går til Sydafrika, en rigtig diamant af en MTB-destination, som tiltrækker hele verdenseliten i den europæiske vinter pga. de fantastiske MTB udfordringer i en flot og bjergrig naturkulisse. Heldigvis kan de lækre spor, de flotte bjergrygge, det varme og tørre klima, samt den gode gastronomi, også nydes af MTB motionisten og du tager hjem med et MTB og ferie minde for livet. I Sydafrika ligger mange MTB spor i og omkring vinmarker og frugtplantager, så på denne tur er der “obligatorisk” vinsmagning og maden der serveres er helt i topklasse.

Når man nu er rejst til Sydafrika, kan vi anbefale at bruge lidt tid efter turen på at opleve Cape Town, Kap det gode håb, safari omkrig Krüger eller et par dage på stranden. Der er mange muligheder og via vores danske samarbejdspartner står vi klar med tilbud om pakkeløsninger der passer dine ønsker, kontakt os for skræddersyet tilbud.

Sydafrika MTB-tur

Rejseplan Rundrejse i Sydafrika

Mange har hørt om MTB mekkaet ved Stellenbosch, andre har set de flotte video reportager fra “Cape Epic”, det legendariske MTB-etapeløb med de stolte danske traditioner (Annika Langvad har vundet 6 gange!).
Og vi starter og sluttervores rundtur i Vinlandet, præcis her – Stellenbosch.
Men der er så ufattelig mange andre spor og stor natur i Western Cape, som bare SKAL opleves!
Så jo – naturligvis får du en tur i “Jonkershoek” nationalpark og vi suser ned af “G-spot”, men vi er eksperter i at finde de oplevelser og spor, der ikke står øverst på Google søgningen og, som kræver aftaler med den lokale farmmanager, før der er åbent.
Vi åbner låger, der giver dig mulighed for at køre segmenter fra Cape Epic, Tankwa Trek, Wines2Whales og andre spektakulære MTB-løb. Vi kører bjergpas på asfalt og ad ræverøde grusveje, ud gennem plantager og marker.

Vores Sydafrika tur byder på fantastiske oplevelser for den eventyrlystne og erfarne MTB’er, der elsker spor. Du kører gennem stenblokke og kæmpe frugtplantager, over stenede og støvede bjergrygge, har to gange doobelt overnatninger, så vi når mere af det gode singletrail i stenørkenen ved Kaleo Farm og på vin- og singletrail paradiset “Pearl Mountain”. Her cykler du, bogstaveligt talt, lige igennem vinrankerne og måske helt op forbi “The Rock” på toppen af det flotte bjerg, før pizzaen venter ved Spice Route.
Vores mange rekognosceringsture og gode lokale kontakter, gør at vi har skabt et helt unikt MTB-eventyr, ud over det sædvanlige!
Her skabes i den grad uudviskelige minder, for livet – både på og af cyklen og du er inviteret med.

Konceptet kort fortalt

Sydafrika er et kontrastfyldt land med meget store forskelle på kultur, landskab, levestandard for de lokale og antallet af turister. I Vinlandet (Western Cape) hvor vi cykler lever man af turister og vin/frugt produktion. Dette gør at du som gæst på intet tidspunkt vil føle dig usikker eller uvelkommen, så længe du bare husker masser af solcreme og store drikkedunke, solen bager ubarmhjertigt ned fra en ofte skyfri himmel

Vi bor på “farmstays” og hoteller i den øvre mellemklasse med 3 til 4 stjerner. Alle overnatningssteder er vant til turister og har nu også vænnet sig til gruppen af danske MTB’ere, hvorfor alle har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres minimum en tøjvaskedag. På hvert hotel eller den lokale restaurant nyder vi et solidt og ofte meget flot anrettet aftensmåltid med tre – fire retter og dagen startes med en stor morgenbuffet inden vi drager videre.

Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop, rutealternativer m.m.

Vi styrer på Øvet Motionist bevidst udenom de mest krævende nedkørsler og tekniske singletrails, men Sydafrika er noget andet end Danmark og Europa, så du må være forberedt på et mere stenet og støvet underlag. Vi prioriterer sikkerhed højt, og sørger for at alle når sikkert frem til den afsluttende festmiddag i Stellenbosch. Du bliver altså ikke tvunget ud på de aller længste og krævende tekniske passager – men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet!

Virtuel tur

OBS: Se de aktuelle datoer til højre på denne side og i INFO.

Dagsetaper

Total km: 350 – 400 km

Total højdemeter: 5.000 – 8.000 hm

OBS

Vær opmærksom på at dette er en eventyrrejse i bjerge og nationalparker langt “hjemme fra”. Derfor kan der før og under rejsen ske ændringer i ruteforløb, overnatningsformer, måltidsformer mm. Vi kan ikke garantere for og må tage hensyn til deltagernes niveau, vejr, lokale myndigheders anvisninger, leverandører osv. Vi gør altid vores bedste for at holde os så tæt på det planlagte, men du skal huske det gode humør og det brede smil, det bliver en oplevelse uanset hvad.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem to niveauer: Sport og Øvet.
Du kan i løbet af turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk, at vores ture IKKE er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil, har en fornuftig cykel, MTB-teknik og basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 3 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 3 timer, tempo underordnet.

OBS: På Sydafrikaturen kører vi meget singletrail, så du skal have teknik og lyst til at køre naturspor med sten og krat. “Blå spor” i Sydafrika modsvarer “let rød med sten” i Danmark.

E-MTB — kun for de erfarne

Turen kan køres på lejet E-MTB, men kun for de erfarne og dig i ok form. Vi møder ikke supportbilen til frokost hver dag og du skal derfor kunne køre en hel dag på en opladning.

Kontakt ChefGuiden og turudvikler Michael Sommer, hvis du er i tvivl om turen er noget for dig. Ring 22 22 19 22 og lad os finde den rigtige tur for dig.

Transport fra Danmark til Sydafrika

Der er mange muligheder for fly med 1 stop med rutenetværksselskaberne fra både København, Billund, Aalborg og Hamborg. Lufthansa, KLM, British Airways, Swiss og Turkish Airlines m.fl. flyver dagligt. Tjek selv hvad der passer dig bedst.
HUSK at vælger du ankomst om lørdagen, så SKAL du lande senest kl. 08.00 ellers mister du introturen, hvilket vi IKKE anbefaler.
Prisen for at medbringe egen cykel varierer meget, så dobbeltcheck dette inden booking hvis du medbringer egen cykel.

Kompletpakke med flybillet : Ønsker du vi står for bookingen af din flybillet t/r tilbyder vi dette mod betaling af billetpris + kr. 500,- i håndteringsgebyr per person.

Ekstra dage

Det er helt oplagt at benytte lejligheden til at se Cape Town, Kap det Gode Håb, mere af vinlandet, tage på safari eller udforske Sydafrika på anden vis.

Vi anbefaler på det kraftigste at man lægger disse aktiviteter efter turen er overstået. Har du siddet 6 dage i en safri jeep uden særlig meget motion, så er kroppen “død” og du vil ikke føle dig særligt godt kørende de første par etapper. Det er ærgeligt og vil ødelægge MTB-oplevelsen.

Tilkøb safari/strand/ferie pakke

I samarbejde med Safarieksperten tilbyder vi en forlængelse af dit ophold i Afrika med muligheder for safari, strand og andre fantastiske oplevelser.

Vi har selv besøgt deres egen eksklusive farm, Balule River Lodge, som ligger på kanten af Krüger Nationalpark.
Et par dage her efter en MTB-ferie er den perfekte afslutning på et Afrika ophold og kan varmt anbefales.
Kontakt os hvis du vil høre mere og have et uforpligtende tilbud på en forlængelse af dit MTB-eventyr med et safari og/eller strand eventyr.

Vi er altid gerne behjælpelig med gode råd, omkring fly, lufthavstransfer, hoteller, billeje m.m., bare ring eller skriv.

Cykeltransport eller leje lokalt

Har du ikke en fuld suspension MTB sat op med “tubeless”/slangeløst og en hård cykelkuffert, så bør du leje lokalt.

Vi har haft gæster med på hardtail, men de anbefaler også på det KRAFTIGSTE en fullsuspension. Du skal være i rigtig god form og teknisk dygtig, hvis det skal være sjovt på en “hardtail”.

Turen kan IKKE gennemføres på en cykel med slanger i dækkende! Torne og sten gør det 100% nødvendigt at køre “tubeless”
Derudover bør du også have en cykelkuffert med hård skal, så du undgår din cykel beskadiges under rejsen, hvor den jo minimum skal lastes om 1 gang! Medbringer du din egen cykel, opbevares din cykelkuffert på vores start/sluthotel.

Lej en MTB lokalt, slip for besvær og spar transportomkostningen

Vi tilbyder i samarbejde med vores lokale partner leje af rigtig gode full suspension cykler fx. Spezialized Camp Stumpjumer eller Scott Spark.

Uanset model får du en cykel der er velegnet til turen, med 29′ hjulstørelse og gode solide komponenter, tubeless set-up.
Vil du have en mindre stressende rejse og slippe for at bekymre dig om din cykel kommer fremt, passer til og kan klare de anderledes forhold, så lej gennem os.

Regn med en pris på lejecykel på ca. kr. 2.200,-
Endelig pris kan først bekræftes efter turen bekræftes gennemført og der er begrænset antal lejecykler per tur.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier og i Sydafrika / uden for EU.

Dit blå sygesikringsbevis dækker IKKE!

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Vaccine

Western Cape, som vi bevæger os rundt i, ligger langt fra malaria inficerede områder og der er ikke krav/behov for hverken vaciner eller malariapiller.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 24 pladser og turen er garanteret gennemført fra 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Turpris pr. person fra kr. 13.450,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse.  Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,- (begrænset antal).

INKLUDERET

 • 6 dagsetaper og introtur
 • 7 x hotelovernatninger i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til sikker cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Shuttlebus fra lufthavnen eller Cape Town til Stellenbosch og retur lørdag morgen
 • Opbevaring af cykelkuffert/transporttaske
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Fly t/r Danmark – Sydafrika
 • Frokoster. Typisk på cafe/landevejs kiosk
 • Middage på restaurant
 • Drikkevarer
 • Entre/afgift til private MTB spor og MTB parker
 • Leje af cykel eller transport af egen cykel
 • Drikkepenge til chauffører/servicepersonale

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 3.000,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik FAQ

Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info
TransPyr

Trans Pyrenæerne

11 dage / 10 nætter
30. aug – 9. sep 2024
780 km
fra kr. 15.950,-
En tur på langs og igennem den mytiske bjergkæde Pyrenæerne. Fra Atlanterhavets rå klippekyst til Middelhavets flotte sandstrande.
Mere info

Anmeldelser