Dato Tur 1: 4. – 11. maj 2024 – aflyst
Tur 2: 28. september – 5. oktober 2024 – bekræftet afgang
Distance 300 – 350 km efter niveau
Højdemeter 4.750 – 5.500 hm efter niveau
Etaper 5 etaper + introtur og evt trailtur på overliggerdag
Startby Tavira, Portugal
Målby
Sagres, Portugal
Niveau SportØvet, Motion og E-MTB
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservedele
Mekanikker Mekaniker service ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Fly til Faro
Overnatning Hotel 7 nætter
Pension 7 x morgen- og 5 x aftensmad
Transport af cykel Nej, lej cykel lokalt eller medbring egen

Kort beskrivelse af Trans Algarve, Portugal-turen

Portugals sydligste region, Algarve, tilbyder fantastisk klima for MTB allerede i det tidlige forår og helt hen i det sene efterår.
Derfor får du mulighed for at køre i shorts og T-shirt uanset om du tager maj eller oktober afgangen. Du skal nok lige have lange ærmer på dagens første time samt være forberedt på kølige aftner, men ellers er det solskin du bydes på. Ind i mellem skal vi køre i lækkert kystklima langs bevoksede sandskrænter og op i bjerge med toppe på op til 902moh, der giver udfordringer til både fysikken og teknikken uanset hvilket hold du kører på. Terrænet indbyder til alle typer af MTB’ere, uanset niveau, så der er absolut ingen undskyldning for ikke at tage med på en forårstur eller forlæng sommeren med en oktobertur i varmt og solrigt vejr. Portugisisk gastronomi er desværre lidt ukendt, men det gør bare fornøjelsen endnu større, når du overraskes af og nyder dagens måltid. Algarve kan så meget mere end strand og sol, tag med og prøv selv!

Mountainbike ruter Portugal
Mountainbike stier Portugal
mtb-ferie
Trans Algarve, Portugal. Fælles foto
Trans Algarve, Portugal. Reparationsstop
Mtb i Portugal
Trans Algarve, Portugal. Der kommer en mand ned ad bjerget
Ferie Portugal
Mtb ruter i Portugal
Trans Algarve, Portugal. Opvarmning
vi cykler igennem afsvedene omrade
I Algarve i oktober er MTB-sporene tørre
Trans Algarve, Portugal. På vej ned ad bjerget. Rød jord
Cykling portugal
Trans Algarve, Portugal. folk på MTB
Mountain bike ruter Portugal
Mountainbike Portugal
Mountainbike ture Portugal
Mtb ferie Portugal
Mtb Portugal
Mountainbike tur Portugal
Trans Algarve, Portugal. to mænd på cykler
Tur Portugal
Mountainbike ruter Portugal

Rejseplan Trans Algarve, Portugal

Vi kører MTB i Algarve fra øst til vest og oplever den tidlige grønne sommer eller det varme efterår på den “oversete” solskinskyst på sydvest spidsen af den iberiske halvø.
Der bydes på alt fra kystnære spor med små strækninger helt nede på stranden eller på stejle skrænter med grottehuler under os. Flotte bølgende bakker med faste grusstier, brandeveje og små spor/single trails til bjergene i Sierra Monchique, som går op i over 900 moh. Vi kører på meget afvekslende underlag og har både flotte udsigter ned over Algarvekysten, samt forsvinder ind i små dale med kraftig bevoksning der ofte giver lidt forfriskende skygge!
Portugal er et fantastisk rejseland og både på MTB’en og ved madbordet bliver vi fristet af “retter” vi ikke er vant til. En perfekt start eller afslutning på en god “cykelsæson”.

Udfordringerne på denne tur er det løse underlag, de kontinuerligt, rullende bakker, der til tider er stejle og den store variation. Den ene time kører vi i bakker og grus, den næste lands skrænt i sand og slutter af med en lang op- eller nedkørsel. Kedeligt og ensformigt bliver det aldrig, der skal hele tiden fokuseres på at cykle og nyde.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 3-4 stjerner og på overliggerdagen forkæles du med 4* SPA hotel. Alle er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel eller restaurant, venter der et lokalt inspireret aftensmåltid med tre – fire retter og en stor morgenbuffet inden vi drager videre.
På dagens aftenbrifing gennemgås morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop, alternativer m.m.

Vi styrer på Motion og Øvet bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende bad i Middelhavet. På Motion bliver du ikke udsat for lange krævende tekniske passager – men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere teknisk/singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje.
En ferieoplevelse for livet.

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2024 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 300 – 350 km

Totalt 4.750 – 5.500 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem tre niveauer SportØvet, Motion og E-MTB
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk, at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil, har en fornuftig cykel, lidt teknik og en fornuftig basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 3 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 3t., tempo underordnet.

E-MTB — meget velkomne

Turen er velegnet til E-MTB, da vi hver dag møder Supportbilen til frokost og du kan skifte batteri.
Vi har endnu ikke kunnet samle nok deltagere til et separat E-MTB hold, men du er meget velkommen på E-MTB.
Da det er problematisk at flyve med batterier af den størrelse der sidder på en E-MTB, anbefaler vi at leje lokalt. Se herunder.

Transport fra Danmark til Portugal

Du planlægger og betaler selv for din transport Danmark – Portugal t/r.
Måske snupper Du/I nogle ekstra dage på egen hånd i Faro eller Lissabon. Vi hjælper gerne med gode råd og vejledning.

Fly til Faro

Der er i 2024 direkte fly til Faro fra:

København: Norwegian, RyanAir og SAS.
Aarhus: RyanAir
Hamborg: EuroWings

Inkluderet i turprisen er lufthavnstransfer fra og til Faro lufthavn lørdag morgen baseret på Norwegians flytider.
Ankommer du med andre fly/til andre lufthavne, sørger du selv for at komme frem til starthotellet eller lufthavnen lørdag morgen. Vi kan henvise til pålidelig taxa.

Alternative fly muligheder - Lissabon og Sevila

Der er daglige flyforbindelser fra Danmark til Lissabon, som er en spændende by at besøge.

Fra København flyver TAP og Norwegian direkte.
KLM flyver med et stop undervejs fra både Aalborg og Billund.

Turen fra Lissabon flyver TAP inderigs til Faro på 30min ellers kan turen klares på et par timer med bus eller taxa – afstanden er 280km!

Fra Aalborg kan man flyve direkte og billigt til Sevilla i Spanien med Ryanair, herfra 175km til starthotellet i Tavira.
Afgangen fra Kastrup til Sevila ser ikke ud til at blive gennemført i 2024, men tjek selv deres hjemmeside hvis interesseret i et besøg i den flotte sydspanske by.

Vælger flere turdeltagere alternative flyløsninger koordinerer vi gerne fælles transfer til/fra, men denne indgår ikke i turprisen.

Transport af din cykel

Vi tilbyder ikke cykeltransport på denne tur, så der er to alternativer.

Din egen cykel

Medbring  i cykelkuffert eller taske med flyet. Det koster typisk mellem kr. 500 – 1.000,- afhængig af flyselskab. Husk at booke plads i forvejen så du er sikker på MTB’en kommer med.
Vi anbefaler en hardcase kuffert som kan lejes hos mange cykelhandlere – ved problemer ring til os, så hjælper vi gerne.
Din cykelkuffert opbevares gratis under turen hos vores leverandør af lejecykler.

OBS medbringer du egen cykel er det et krav at du køer “tubeless”. Torne og sten er voldsomme udfordringer og vores erfaringer med cykelslanger er meget dårlige, så et must at have latex i de slangeløsedæk.

Lej en MTB eller E-MTB

Lej en MTB og slip for besværet med pakning, transport, udpakning osv.
Vores lokale samarbejdspartner udlejer højkvalitets MTB’er af mærket KTM, cyklerne leveres og afhentes på vores start/slut hoteller.
Du kan vælge mellem hardtail og full suspension. Hjulstørrelsen er 29″ og alle modeller har 1×12 gear og solide kvalitetskomponenter.
Cyklerne er med andre ord velegenede til flerdagestur og ny servicerede.

2024 priserne er:

Hardtail kr. 1.900,-
Full-suspension kr. 2.300
eMTB HT: kr. 2.300
eMTB Full-sus: på forespørgsel – ring og hør

Lejepriserne inkluderer SPD eller alm pedaler (flats) samt levering på startstedet og afhentning ved sluthotellet efter turen.
Cyklerne har en saddeltaske med ekstra slange, så alt du skal gøre er træde pedalerne.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 30 pladser per afgang og turen er garanteret gennemført fra 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 60 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Update 2024: Tur 2: 28. september – 5. oktober 2024 – bekræftet afgang – ledige pladser

Tur 2: pris p/pers fra kr. 11.450,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,-. (begrænset antal).

INKLUDERET

 • 5 dagsetaper og intro tur
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 × morgenmad og 5 × aftensmad
 • Overliggerdag med fx. “top tur” eller SPA
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Lufthavnstransfer fra/til Faro lufthavn lørdag morgen
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Portugal t/r
 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Aftensmad dag 1 og dag 7
 • evt cykelleje
 • Individuelle transfer på andre tider end lørdag morgen eller fra/til andre lufthavne

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik HER.
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info
TransPyr

Trans Pyrenæerne

11 dage / 10 nætter
30. aug – 9. sep 2024
780 km
fra kr. 15.950,-
En tur på langs og igennem den mytiske bjergkæde Pyrenæerne. Fra Atlanterhavets rå klippekyst til Middelhavets flotte sandstrande.
Mere info

Anmeldelser