Dato Tur 1: 16. – 23. marts 2024
Tur 2: 28. september – 5. oktober 2024
Længede 300 – 350 km efter niveau
Højdemeter 4.750 – 5.500 hm efter niveau
Etaper 5 etaper + introtur og evt trailtur på overliggerdag
Startby Tavira, Portugal
Målby
Sagres, Portugal
Niveau SportØvet, Motion og E-MTB
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservedele
Mekanikker Mekaniker service ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Fly til Faro
Overnatning Hotel 7 nætter
Pension 7 x morgen- og 5 x aftensmad
Transport af cykel Nej, lej cykel lokalt eller medbring egen

Den korte beskrivelse

Portugals sydligste region, Algarve, tilbyder fantastisk klima for MTB allerede i det tidlige forår og helt hen i det sene efterår.
Derfor får du mulighed for at køre i shorts og T-shirt uanset om du tager marts eller oktober afgangen. Du skal nok lige have lange ærmer på dagens første time samt være forberedt på kølige aftner, men ellers er det solskin du bydes på. Ind i mellem skal vi køre i lækkert kystklima langs bevoksede sandskrænter og op i bjerge med toppe på op til 902moh, der giver udfordringer til både fysikken og teknikken uanset hvilket hold du kører på. Terrænet indbyder til alle typer af MTB’ere, uanset niveau, så der er absolut ingen undskyldning for ikke at tage med på en tidlig forårstur i marts eller forlæng sommeren med en oktobertur i varmt og solrigt vejr. Portugisisk gastronomi er desværre lidt ukendt, men det gør bare fornøjelsen endnu større, når du overraskes af og nyder dagens måltid. Algarve kan så meget mere end strand og sol, tag med og prøv selv!

mtb-ferie
vi cykler igennem afsvedene omrade
I Algarve i oktober er MTB-sporene tørre

Ruten

Vi kører MTB i Algarve fra øst til vest og oplever det tidlige forår eller det varme efterår på den “oversete” solskinskyst på sydvest spidsen af den iberiske halvø.
Der bydes på alt fra kystnære spor med små strækninger helt nede på stranden eller på stejle skrænter med grottehuler under os. Flotte bølgende bakker med faste grusstier, brandeveje og små spor/single trails til bjergene i Sierra Monchique, som går op i over 900 moh. Vi kører på meget afvekslende underlag og har både flotte udsigter ned over Algarvekysten, samt forsvinder ind i små dale med kraftig bevoksning der ofte giver lidt forfriskende skygge!
Portugal er et fantastisk rejseland og både på MTB’en og ved madbordet bliver vi fristet af “retter” vi ikke er vant til. En perfekt start eller afslutning på en god “cykelsæson”.

Udfordringerne på denne tur er det løse underlag, de kontinuerligt, rullende bakker, der til tider er stejle og den store variation. Den ene time kører vi i bakker og grus, den næste lands skrænt i sand og slutter af med en lang op- eller nedkørsel. Kedeligt og ensformigt bliver det aldrig, der skal hele tiden fokuseres på at cykle og nyde.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 3-4 stjerner og på overliggerdagen forkæles du med 4* SPA hotel. Alle er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel eller restaurant, venter der et lokalt inspireret aftensmåltid med tre – fire retter og en stor morgenbuffet inden vi drager videre.
På dagens aftenbrifing gennemgås morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop, alternativer m.m.

Vi styrer på Motion og Øvet bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende bad i Middelhavet. På Motion bliver du ikke udsat for lange krævende tekniske passager – men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere teknisk/singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje.
En ferieoplevelse for livet.

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2024 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 300 – 350 km

Totalt 4.750 – 5.500 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem tre niveauer SportØvet, Motion og E-MTB
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk, at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil, har en fornuftig cykel, lidt teknik og en fornuftig basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 3 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 3t., tempo underordnet.

E-MTB — meget velkomne

Turen er velegnet til E-MTB, da vi hver dag møder Supportbilen til frokost og du kan skifte batteri.
Vi har endnu ikke kunnet samle nok deltagere til et separat E-MTB hold, men du er meget velkommen på E-MTB.
Da det er problematisk at flyve med batterier af den størrelse der sidder på en E-MTB, anbefaler vi at leje lokalt. Se herunder.

Transport fra Danmark til Portugal

Du planlægger og betaler selv for din transport Danmark – Portugal t/r.
Måske snupper Du/I nogle ekstra dage på egen hånd i Faro eller Lissabon. Vi hjælper gerne med gode råd og vejledning.

Fly til Faro

Der er direkte fly til Faro fra:

Københaven: med Norwegian, RyanAir og SAS.
Aarhus: med RyanAir

Derudover flyver både TAP og KLM til Faro med et enkelt stop undrvejs.

Inkluderet i turprisen er lufthavnstransfer fra og til Faro lufthavn lørdag morgen baseret på Norwegians flytider. Ankommer du med andre fly/til andre lufthavne står du selv for at komme frem til starthotel/lufthavn.

Alternative fly muligheder - Lissabon og Sevila

Der er daglige flyforbindelser fra Danmark til Lissabon.
Fra København flyver TAP og Norwegian direkte. Andre selskaber med et stop.
Turen fra Lissabon til Faro/fra Sagres kan klares på et par timer med bus eller taxa

RyanAir flyver normalt også til Sevila i Spanien, det kan være billigere, men kræver en bus/taxa de 180-230km til Tavira/fra Faro.

Vælger flere turdeltagere alternative flyløsninger koordinerer vi gerne fælles transfer til/fra, men denne indgår ikke i turprisen.

Transport af din cykel

Vi tilbyder ikke cykeltransport på denne tur, så der er to alternativer.

Din egen cykel

Medbring  i cykelkuffert eller taske med flyet. Det koster typisk mellem kr. 500 – 1.000,- afhængig af flyselskab. Husk at booke plads i forvejen så du er sikker på MTB’en kommer med.
Vi anbefaler en hardcase kuffert som kan lejes hos mange cykelhandlere – ved problemer ring til os, så hjælper vi gerne.
Din cykelkuffert opbevares gratis under turen hos vores leverandør af lejecykler.

OBS medbringer du egen cykel er det et krav at du køer “tubeless”. Torne og sten er voldsomme udfordringer og vores erfaringer med cykelslanger er meget dårlige, så et must at have latex i de slangeløsedæk.

Lej en MTB eller E-MTB

Lej en MTB og slip for besværet med pakning, transport, udpakning osv.
Vores lokale samarbejdspartner udlejer højkvalitets MTB’er af mærket KTM, cyklerne leveres og afhentes på vores start/slut hoteller.
Du kan vælge mellem hardtail og full suspension. Hjulstørrelsen er 29″ og alle modeller har 1×12 gear og solide kvalitetskomponenter.
Cyklerne er med andre ord velegenede til flerdagestur og ny servicerede.

Priser fra kr 1.800,- for hele ugen.

Mere info tilsendes efter bestilling af turen.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 30 pladser per afgnag og turen er garanteret gennemført fra 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Tur 1: pris p/pers fra kr. 10.450,-
Tur 2: pris p/pers fra kr. 11.450,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,-. (begrænset antal).

INKLUDERET

 • 5 dagsetaper og intro tur
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 × morgenmad og 5 × aftensmad
 • Overliggerdag med fx. “top tur” eller SPA
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Lufthavnstransfer fra/til Faro lufthavn lørdag morgen
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Portugal t/r
 • Drikkevarer
 • Cykeleje
 • Frokoster
 • Aftensmad dag 1 og dag 7
 • Evt transfer fra/til Lissabon eller ved ankomst uden for de programsatte tider i Faro

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik HER.
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Sydafrika

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
350 – 400 km
fra kr. 13.450,-
Vores vintertur går til Sydafrika, en rigtig diamant af en MTB-destination, som tiltrækker hele verdenseliten i den europæiske vinter pga. de fantastiske MTB udfordringer i…
Mere info
Trans Cypern

Trans Cypern

8 dage / 7 nætter
20. – 27. april 2024
300 – 375 km
fra kr. 10.950-
Cypern er en usleben diamant blandt Europas vinter cykeldestinationer og nu kan du hos MTB-Adventure tage med på en episk rundrejse på solskinsøen i det…
Mere info

Gardasøen rundt

6 dage / 5 nætter
22. – 27. maj 2024
200 – 250 km
fra kr. 7.950,-
Området omkring den nordlige del af Gardasøen er et af europas lækreste outdoor områder og ligger i køreafstand fra grænsen/færgen samt kun 2timer kørsel fra…
Mere info

Anmeldelser