Datoer
2024 13 – 20 juli 2024
17 – 24 august 2024
2025 28 juni – 5 juli 2025
19 – 26 juli 2025
23 – 30 august 2025
Distance 380 – 440 km, hvis Stelvio +50 km efter niveau
Højdemeter 7.000 – 10.500 hm efter niveau, hvis Stelvio +1.850 hm
Etaper 5 etaper + introtur og evt. singletrailtur
Startby Füssen, Tyskland
Målby Riva del Garda, Italien
Niveau SportØvet, Motion, E-MTB og MTBO
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservecykel
Mekanikker Egen mekaniker eller mekanikerservice fra guider og lokale butikker
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Egen bil, fly eller tog
Overnatning Hotel 7 nætter
Pension 7 x morgen- og 6 x aftensmad
Transport af cykel Ja, i supportbil fra Danmark, tilkøb

Kort beskrivelse af turen i Alperne

Trans Alp tur er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med stor success siden 2013. I 2017 tilføjede vi Stelvio og MTBO alternativerne og fra 2018 har vi haft flere afgange årligt. Siden 2020 har vi udbudt tre årlige afgange og der er udsolgt hver gang, så vi anbefaler dig at bestille i god tid, før jul, hvis du vil have en plads på en af afgangene over Alperne.

Vi starter Trans Alp MTB-tur ved den nordlige fod af Alperne, i den idyliske by Füssen, som ligger mellem bjerg og så og har hele 4 slotte, flere kendt fra Disneyfilm, liggende i bjergene omkring byen. Herfra kører vi gennem Østrig, Schweiz, inden den velfortjente overliggerdag i Merano. De sidste to etaper videre ned gennem Italien inden vi i bogstaveligste forstand står ved bredden af Gardasøen: her slutter turen med en forfriskende svømmetur. Efter en festlig afslutningsaften køres vi i bus retur til udgangspunktet. Et episk MTB-eventyr over Europas største bjergkæde, gennem fire lande.

Mtb tur algarve
Trans Alp. delte billede
Cykelruter Alperne
Alperne mtb ruter
Mtb Ture I Alperne
Mtb alperne
Tur i Alperne
Trans Alp. Et stop midt på ruten
Mtb Tours Alperne
Et hvil på en café nær bjerget
Trans Alp. Ridning på en bjergflod
Mtb tur til algarve
Trans Alp. En mand på en MTB
Mountainbikeferie Alperne
Mtb ture i alperne
Trans Alp. tre personer på MTB'er
Mtb Ture Alperne
Trans Alp. En gruppe mennesker på MTB
Mountainbike ruter alperne
Trans Alp. Et hvil fra et langt eventyr
Cykling i alperne
En mand kører ned ad en asfalteret vej.
Mountainbike Stier Alperne
Mountain Bike Ruter Alperne
Trans Alp. Afslapning i restauranten om aftenen
Mtb tur algarve

Rejseplan Tur i Alperne

Via 5 dagsetaper, krydser du Alperne fra nord til syd via ikoniske alpedestinationer som Imst, Nauders, Rechsenpass, Merano, Molveno med slut ved Gardasøen. Ønskes ekstra udfordring kan man på 3.etape køre med over Stelvio passet. Overliggerdag i Merano med mulighed for tilvalg af singletrail tur.

Basisruten, som køres af hold 2, forløber overvejende ad skovveje og stier, ad cykelruter gennem landsbyer, vinmarker og æbleplantager. Vi har minimeret kørslen på trafikerede asfaltveje.

Hold 3 kører ofte “nedenom” og undgår dermed nogle højdemeter og et par stejle stigninger, men kører derfor mere asfalt.

Hold 1 får lidt ekstra af det hele og lidt mere sporagtig kørsel, uden det bliver decideret singletrack.
De forskellige bjergpas der forceres er valgt med omhu efter flotte udsigter og sjove, men sikre nedkørsler.

Strabadserne på denne tur måles mest på højdemeterne, og på de lange opkørsler der typiske tager mere end en time at forcere. På 3. etape er der mulighed for at slå en ekstra “sløjfe” op omkring Stelviopasset, Europas næsthøjest beliggende bilpas 2.758 meter over havet. Dette alternativ giver dog en etapelængde på 125 km og over 2.000 højdemeter, men en ubeskrivelig oplevelse, både op og ned.

Maden, arkitekturen, sproget skifter undervejs i de enkelte lande og du oplever det ægte Bayern i syd Tyskland, det nord-Tyrolske, det klassiske Tyrol og det herlige Trentino i nord Italien, området du også kender som Dolomitterne. I alt cykler du igennem fire lande og ligeså mange regioner, dette på blot een uge

Vores ture er IKKE en konkurrence eller en singletrail/enduro tur med lange tekniske singletrails.
Disse findes der masser af i Alperne, men de går ofte op og ned langs liftanlæg og passer derfor ikke ind i vores turkoncept.
På overliggerdagen er der mulighed for at afprøve tekniske spor med både anlagte- og natursektioner. Vi tager liften det meste af vejen op.

Søger du mange “tekniske” singletrail udfordringer, skal du tage med på fx. Mont Blanc, Trans Tatra, Gardasøen, Sydafrika eller Skotlandsturene istedet Trans Alp MTB-tur.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med typisk 3 stjerner. Alle kender os godt, er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. På overliggerdagen er der adgang til vaskemaskine. På hvert hotel venter et solidt lokalt aftensmåltid med tre – fire retter eller buffet og en solid morgenbuffet inden vi drager videre.
Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Vi styrer på Motion og Øvet Motionist bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails. Vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende bad i Gardasøen. Du bliver altså ikke udsat for lange krævende tekniske passager. Vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme!

På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere teknisk/singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen. Sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet!

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2024 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 400 – 500 km

Total 8.000 – 10.000 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem fire niveauer: SportØvetMotionist og MTB-Orientering for de eventyrlystne.
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil eventyr og har en velholdt MTB, fornuftig teknik og en god basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 4 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages MTB-tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 4 timer, tempo underordnet.

E-MTB — meget velkomne

Turen er velegnet til E-MTB, da vi hver dag møder supportbilen til frokost. Du skal have ekstra batteri med til at have i servicebilen og en lader du kan cykle med hvis du vil med over Stelvio. Du er ikke alene, over 50% af de øvrige MTB’ere vi møder undervejs er på E-MTB.
Deltagere på E-MTB cykler med på det hold der passer til dig og din teknik/lyst.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Tyskland

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til Füssen t/r
Måske snupper Du/I “hopper” af ved Gardasøen og tager nogle ekstra dage på egen hånd ved Garda eller i Milano.
Vi hjælper gerne med gode råd og vejledning.

Kør selv

Füssen ligger kun 970 km fra grænsen/færgen. Regn dog med mindst 10 – 12 timers kørsel, det er ferietid og dermed garanti for vejarbejde og kø, specielt i dagtimerne.
Der er offentlig langtidsparkering 1km fra vores starthotel, hvor din bil står sikkert under turen (pris €40).
Kører du i egen bil kan du tilkendegive, hvorvidt du kan medbringe en eller flere passagerer og deres cykel. Disse afregner direkte med dig efter aftale.

Fly/tog

Fly: Flyv ned til München og tag tog eller Flixbus til Füssen
Flyv retur fra München, Verona eller Milano Bergamo.

Tog: Der er gode forbindelser for både dag og nattog via Hamborg til München. Derfra forbindelse direkte til Füssen, et nemt og miljømæssigt godt alternativ.

Samkørsel/passager i bil

Ønsker du, hvis muligheden byder sig, at blive passager (evt. med-chauffør) i en bil, tilkendegives dette ved tilmeldingen. Du betaler selv direkte til chaufføren og står selv for forplejning og evt. supplerende overnatninger på ud- og hjemrejsen. Eventuelle pladser fordeles efterhånden som de modtages. Betaling aftales og klares indbyrdes og denne service er IKKE en del af turens pris eller MTB-Adventure ApS rejsetilbud.

Transport af din cykel og bagage

Du kan tilkøbe vores populære bagage- og cykeltransport på denne tur.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil, trailer eller ovenpå, bagpå, inde i en personbil.
Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger senest en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3 døgn før turstart.
Sammen med cyklen kan du få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og uskadt.

Prisen er kr.1.200,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er plads til max 30 deltagere og turen garanteres gennemført ved mindst 15 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på: info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Turpris pr. person fra kr. 10.950,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse.  Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,- (meget begrænset antal)

INKLUDERET

 • 5 etaper + introtur og evt. singletrailtur
 • 7 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 morgenmad og 6 aftenmåltider
 • Overliggerdag med mulighed for singletrailtur og SPA
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele, reservecykel og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel til hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne (du betaler kun evt. reservedele)
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm.
 • Afslutningsbobler og middag
 • Fælles online fotoalbum
 • Returtransport i bus fra Gardasøen til Füssen
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Tyskland t/r
 • Frokost
 • Drikkevarer
 • Eventuelle svævebaner/lift (genvej)
 • Parkering under turen (€40-50)
 • Lufthavnstransfer
 • Cykel- og bagagetransport fra Danmark – kan tilkøbes

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål KLIK HER
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

mtb-ferie

Trans Algarve, Portugal

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
300 – 350 km
fra kr. 10.450,-
Portugals sydligste region, Algarve, tilbyder fantastisk klima for MTB allerede i det tidlige forår og helt hen i det sene efterår.
Mere info
Sydafrika MTB-tur

Sydafrika

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
350 – 400 km
fra kr. 13.450,-
Vores vintertur går til Sydafrika, en rigtig diamant af en MTB-destination, som tiltrækker hele verdenseliten i den europæiske vinter pga. de fantastiske MTB udfordringer i…
Mere info
Trans Cypern

Trans Cypern

8 dage / 7 nætter
26. april – 3. maj 2025
300 – 375 km
fra kr. 10.950-
Cypern er en usleben diamant blandt Europas vinter cykeldestinationer og nu kan du hos MTB-Adventure tage med på en episk rundrejse på solskinsøen i det…
Mere info