Dato 30. august – 9. september 2024
Distance 780 km
Højdemeter 16.000 hm
Etaper 8 etaper + introtur + evt. trailtur i Ainsa
Startby San Sebastian, Spanien
Målby
Roses, Spanien
Niveau Sport
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservedele
Mekanikker Mekaniker service ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, dansk guide
Ud og Hjemrejse Egen bil, fly eller tog
Overnatning Hotel 10 nætter
Pension 10 × morgen- og 7 × aftensmad
Transport af cykel og bagage Ja, kan tilkøbes

Kort beskrivelse af Trans Pyrenæerne-turen

2024 update 2/2: Garanteret afgang – KUN 5 ledige pladser

Det her er vores “vildeste” MTB-eventyr: Trans Pyrenæerne eller, som vi selv kalder turen “TransPyr”. En tur på langs og igennem den mytiske bjergkæde, Pyrenæerne. Fra Atlanterhavets rå klippekyst til Middelhavets flotte sandstrande. Her i mellem bydes du på uberørt natur, hundrede km-vis af små ”gedestier” og enorme udsigter over de ”skaldede” toppe.
Et sandt paradis for den eventyrlystne og veltrænede MTB’er, men bestemt IKKE for alle.

Turen er KUN egnet for dig, der VIL og KAN lidt mere.
Du skal være klar på lange  og hårde dagsetaper med et snit på 96km med lige under 2.000hm, og krævende MTB-kørsel på meget varieret underlag. Det kræver sin MTB-er, både rytter og udstyrsmæssigt. I skal begge være velforberedte og veltrænede, samt have lyst til rigtig eventyr.

For at sikre alle kommer hjem med en god oplevelse, vil alle der tilmelder sig denne tur blive kontaktet af ChefGuiden for en samtale, inden din deltagelse bekræftes. Dette for at sikre at du og de øvrige deltagere kommer godt igennem strabadserne. Vi vil kun have glade (og trætte) gæster med hjem fra eventyret langs den næsten 500 km lange bjergkæde på grænsen mellem Frankrig og Spanien.

Er det virkelig så ekstremt? NEJ, det er ikke ekstremt, men Pyrenæerne er bare ikke nær så besøgte som fx. Alperne og derfor kører vi mange timer på naturspor, skoveveje og stier, som ikke besøges af andet end et par lokale vandrere, MTBere og motorcrossere samt de “fastboende”: vilde heste, får, køer og andre dyr, er her masser af.
Den flotte natur er netop fascinerende, fordi den er så uberørt, men derfor også krævende på MTB – signal til mobilen skal man ofte lede langt efter. Derfor er vi ekstra påpasselige med at sikre os i alle er klar på og godt forberedt til turens mange udfordringer.

Dette er turen for dig der kan og vil, lidt mere og som allerede har været på et af vores andre MTB-eventyr, så du har noget at sammenligne med.

Trans Pyrenæerne MTB tour
Cykling pyrenæerne ture
Trans Pyrenæerne- tur
Mountainbike ruter pyrenæerne
Trans Pyrenæerne MTB
Mountainbike Rejser Alperne
Pyrenæerne-turen MTB
Mtb tur til pyrenæerne
Cykelruter Pyrenæerne
Pyrenæerne mtb
Trans Pyrenæerne tour
Mountainbike ferie pyrenæerne
Trans Pyrenæerne touren MTB
Mountainbike Tur Pyrenæerne
Trans Pyrenæerne-turen
Mountainbike pyrenæerne
Mtb tur pyrenæerne
Mtb Rejser Pyrenæerne
Mtb ferie pyrenæerne
TransPyr
Mountainbike ture pyrenæerne
Mountainbikeferie pyrenæerne
Mtb I Pyrenæerne
Pyrenæerne ruter
Mountain Bike Ruter Pyrenæerne
Pyrenæerne mtb ruter
Pyrenæerne-touren MTB
Trans Pyrenæerne-turen MTB
Mtb ruter i pyrenæerne
Mtb ture i pyrenæerne
Trans Pyrenæerne MTB tour

Rejseplan for Trans Pyrenæerne-turen

Vi har, bevidst, valgt at lade ruten gå på den sydlige side af bjergkæden, den spanske side og kører kun kortvarigt på etape 2. på den franske side, alle overnatninger i Spanien. Det betyder vi mødes af spansk gæstfrihed, attitude og gastronomi, det passer bedst til os og dig.

Straks fra start i San Sebastian vil du forstå at de næste 9 dage, bliver udfordrende, da vi rammer de første singletrails med kant efter under 3km kørsel fra startbilledet på stranden.
At beskrive de mange udfordringer der følger retvisende, er umuligt, se billederne i albummet HER og vær forsikret om at det bliver udfordrende, sjovt, hårdt, spændende, anderledes og helt fantastisk at cykle fra Atlanterhavet til Middelhavet.

Turen går gennem de tre regioner: Euskadi( Baskerlandet), Aragón og Catalunya (Catalonien), de bjergrige, frodigste og mest autonome i Spanien.

Du kan se den planlagte rute i programmet herunder, men forvent ændringer, der sker altid uventede ting når man færdes i den store natur.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 2-3☆, jo længere væk/op jo mere “bjerghotel” stil. I Ainsa, overliggerdag, dog på flot SPA hotel.
Alle er vant til outdoor besøgende og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel eller den lokale restaurant venter et solidt lokalt aftensmåltid med 3-4 retter og en solid morgenbuffet inden vi drager videre.
Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Vi har udeladet de højeste bjergtinder i Pyrenæerne, ellers når vi ikke frem på 8 etaper. Vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende bad i Middelhavet, men du bliver alligevel udsat for lange krævende passager, både teknisk og fysisk. Det er vigtigt du selv siger fra i god tid inden du går helt “kold” da der ofte er langt til nærmeste bilvej/hjælp, erkendelse af egen grænser er vigtigt på denne tur.

Dette er ikke en træningslejr hvor vi jagter Strava segmenter og ej heller en singletrail/endurotur, hvor vi jagter vilde drop og store hop, men en MTB-ferie i den mest krævende og udfordrende ende. En anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En helt unik ferieoplevelse for livet!

Virtuel tur

Dagsetaper

Total 780 km

Totalt 16.000 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur SKAL du være klar til at køre på niveau 1.Sport

Du behøver ikke være vant til at køre vilde enduro spor med store drop og hop, men du skal være fortrolig med og nyde at køre “naturspor” med løse sten og rødder samt kunne klare lange dage i sadlen.
Vi kører som udgangspunkt i een gruppe med een guide.
Hvis meget stor interesse deler vi i to. Forskellen vil ofte kun være tempoet og kun få gange underlaget eller antal hm.
Længden af dagsetaperne kan ikke kortes, da ruten går stort set stik øst hver dag. Men de tekniske udfordringer og hårdheden af bakkerne, kan nogle dage lempes, ved at vælge asfalt alternativer, dette medfører dog flere, men lettere rullende km.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der opfylder ovenstående og som har lyst og forudsætninger til at være med.
Vi samler op i top og bund samt tager os tid til et billede, en kaffepause og at nyde turen. Du SKAL dog være vant til at køre lange ture på over 5 timer, således at din bagdel og hovedet er er klar til en flerdages tur med etaper på tæt på 100km HVER DAG.
Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 4. i et jævnt tempo samt god styrke og balance.

E-MTB — meget velkomne

Turen kan køres på eMTB, men du skal kende dig selv og dit batteris levetid i store bakker, rigtig godt. Det her er ikke den første tur du kører på eMTB. Vi møder Supportbilen til frokost, hvor du tanker et nyt batteri, det er et KRAV du har to batterier med.
Vær opmærksom på at du selvom du kører med supportmotor, skal være i rigtig god form, det er teknisk og dermed hårdt at styre den tungere cykel, både OP og NED.

Selvom vi ikke har en decideret eMTB hold, vil du ikke føle dig helt alene, de få øvrige MTB’ere vi møder er ofte afsted på eMTB – hernede giver det god mening når man lige skal en tur på toppen.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Spanien

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til San Sebastian og hjem fra Barcelona eller sluthotellet.
Måske snupper du/i nogle ekstra dage ved Atlanterhavet inden turen eller ved Middelhavet efter turen. Barcelona er et oplagt sted at besøge, vi anbefaler at gøre det efter turen.

Kompletpakke med flybillet : Ønsker du vi står for bookingen af din flybillet t/r tilbyder vi dette mod betaling af billetpris + kr. 500,- i håndteringsgebyr per person.

Fly

Vueling har direkte fredagsfly til Bilbao, Norwegian flyver direkte om torsdagen, herfra 1,15t med taxa til startbyen San Sebastian.
Ellers er der muligheder for fly til både San Sebastian og Bilbao via Amsterdam, Frankfurt, Barcelona eller Madrid fra både København og Billund.
Man kan også flyve til Bilbao fra Hamborg.

Hjemrejse:
Tag direkte fly fra Girona(50km fra sluthotellet) eller Barcelona (150km fra sluthotellet)
Vi arrangerer på hjemrejsedagen lufthavnstransfer til Girona og Barcelona.

Kør selv

Det er en meget, meget lang biltur og motorvejsafgifterne i Frankrig er høje, ligesom det også koster at køre i Spanien på visse motorveje.
Er du alligevel mest til bil, så kan du parkere på sluthotellet og så bus og tog til San Sebastian. Men sørg for at have god tid.
Vi anbefaler KRAFTIGT at flyve alternativt at tage toget.

Transport af din cykel

På denne tur tilbyder vi vores populære bagage- og cykeltransport.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil eller trailer. Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3-4 døgn før turstart.
Din MTB transporteres med forhjulet og pedaler afmonteret samt sadlen helt i  bund, indpakket i tæppe.
Du kan sammen med cyklen få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage og cykel hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og kommer uskadt frem.

Prisen er kr. 1.500,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse, hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere mm er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret” hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld” du ikke kan deltage.

Har du ingen rejseforsikring eller ønsker at tegne en forsikring der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring som kan bestilles på følgende link.

Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 12 pladser, når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 3 personer.

2024 update 2/2: Garanteret afgang – KUN 5 ledige pladser

Turpris pr. person fra kr. 15.950,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse kr. 4.000,- (meget begrænset antal)

Bemærk, bestiller du som enkeltperson “delt dobbeltværelse”, forsøger vi at finde en anden deltager, af samme køn, du kan dele værelse med. Lykkes dette ikke, tildeles du automatisk “enkeltværelse” og vil blive opkrævet enkeltværelsetillæg. Du kan ikke afbestille turen på dette tidspunkt og af denne grund.

INKLUDERET

 • 8 dagsetaper og introtur
 • 10 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 10 × morgen- og 7 × aftensmad
 • Overliggerdag med mulighed for SPA
 • Dansk guide
 • Supportbil med reservedele og reservecykel
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiden eller lokale butikker
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Lufthavnstransfer til Girona eller Barcalona
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Spanien t/r
 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Aftensmad første og sidste aften
 • Lufthavnstransfer i San Sebastian
 • Cykel og bagage transport fra Danmark – kan tilkøbes

Særlig bestillingsprocedure for Trans Pyrenæerne

Når du trykker på “Book NU” knappen herunder, åbner en interesseformular som du udfylder og afsender.
Efter max 72 timer hører du fra ChefGuiden og sammen bliver vi enige om turen er noget for dig.
Pladser tildeles i rækkefølge for modtagelse af interesseangivelser.

Bliver vi enige om du skal med modtager du et link til booking og du har 3 døgn til at bekræfte din deltagelse.

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 3.000,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik HER.
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info
Alsace mtb

Trans Alsace, Frankrig

8 dage / 7 nætter
7. – 14. sep 2024
200 – 220 km
fra kr. 11.450,-
Vi cykler i de flotte, bølgende vinmarker i Alsace med daglige afstikkere op i Vogeserne, bjergkæden, som løber parallelt hermed.
Mere info

Anmeldelser