Trans Cypern tur. Video præsentation

Cypern er en usleben diamant blandt Europas vinter cykeldestinationer og nu kan du hos MTB-Adventure tage med på en episk rundrejse på solskinsøen i det sydøstlige Middelhav.

Vi kører nærmest Cypern øen rundt, den græsktalende del. Vejret og terrænet indbyder til cykling på MTB.

Se turen

https://www.facebook.com/mtbadventuredk

om os

Ruten

Vores tur Trans Cypern bringer dig som navnet indikerer fra den ene ende, til den anden.

Din fysik bliver udfordret på de lange stigninger midt på øen, både når det går op og ned.

Til gengæld vil du stå med et smil fra hjelmkant til hjelmkant når udsigterne nydes med en velfortjent pause undervejs og når turen afsluttes i vandkanten udenfor Paphos, vil du føle dig stolt og imponeret samt nok en smule træt.

Vi starter nærmest helt nede i vandkanten udenfor lufthavnsbyen Larnaca og kører derfra direkte op gennem landbrugsland forbi klostre på bakketoppe og ad singletrail og fireroads direkte ind i nåleskovs bakkerne i Machairas, som kendes fra MTB Etapeløbet Sunshine Cup.
Cyperns top – Mount Olympos – står med sine 1.952m som turens absolutte højdepunkt, rent bogstaveligt talt.

Heroppe er luften krystal klar og der er langt til strand og turister. Naturlige singletrails i verdensklasse og ubeskrivelige udsigter står i kø for at tage vejret fra dig… dog er det pedaltrampen, der ender med at få pulsen højst.

Vi kører stort set OFF-ROAD på hele turen, meget på de såkaldte “fire roads” som er en sammensmeltning af en grusvej og et brandbælte. Kørbarheden varrier og der er ofte to-cifrede stigningsprocenter og meget løst underlag. Asfaltkørsel er meget begrænset og stort set kun indlagt for at gøre de længste opkørseler lidt lettere.

Flere artikler