Dato 28. maj – 2. juni 2025
Distance 200 – 250 km efter niveau
Højdemeter 5.000 – 7.000 hm efter niveau
Etaper 4 etaper
Startby Riva del Garda, Italien
Målby Riva del Garda, Italien
Niveau SportØvet & E-MTB
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservecykel
Mekanikker Service ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, to danske guider
Ud og Hjemrejse Egen bil eller fly til Milano/Verona
Overnatning Hotel og Rifugio – 5 nætter
Pension 5 morgen- og 3 aftensmad
Transport af cykel Ja, i supportbil fra Danmark – tilkøb

Kort beskrivelse af turen Rundt om Gardasøen

Området omkring den nordlige del af Gardasøen er et af europas lækreste MTB områder og ligger i køreafstand fra grænsen/færgen samt kun 2t. kørsel fra Bergamo lufthavnen i Milano.

Vi har lavet en sprød forårstur med fire intense dagsetapper til alle der har savnet solskin, højdemeter og lækre MTB spor. Vi krydrer med verdensklasse italiensk gastonomi og gæstfrihed så du tager hjem med et ordentlig boost på oplevelseskontoen inden sommeren rigtig får fat i Danmark.

Udgangspunktet er Riva del Garda hvor vi starter og slutter turen, der IKKE er egnet for utrænede eller begyndere på MTB’en.
Til gengæld er turen egnet for E-MTB, som man ser rigtig mange af i sporene og på bjergtoppene hernede.

Gardasøen rundt. Foto på baggrund af søen
Gardasøen mtb
Gardasøen. En kvinde kører ned ad et bjerg på en MTB
Gardasøen rundt. En stenet vej i skoven
Gardasøen rundt. mand med en cykelpumpe
Gardasøen rundt. En mand på en MTB kører ned ad vejen.
Gardasøen rundt
Gardasøen rundt. Ridning på en græssti i bjergene
Gardasøen rundt. billede uden personer
Gardasøen rundt. Ned ad bjerget gennem skovklædt terræn
Gardasøen. En gruppe cyklister kører på en asfalteret vej.
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen mtb
Gardasøen rundt. Foto på baggrund af søen

Rejseplan Rundt om Gardasøen

Vi kører Gardasøen MTB med uret og starter altså med at have Monte Baldo’s karataristiske top på højre hånd. På anden dagen kommer vi ret tæt på toppen, men kører ad fantastiske stier rundt og ikke helt op da vi skal ned og med båden over på vestsiden. Vi har de første 2 dage kørt over 3.500hm på hold 1 og virkelig fået vækket de måske lidt forårs trætte muskler.

På vestsiden af søen venter anden halvdel af turen med flere højdemeter, mere bjergsingletrail og Tremalzo passet, som måske turens højdepunkt. Her kan det meget vel ske der stadig ligger et par klatter sne og der er brug for ærmer, måske en let jakke.

Vi returnerer ned til søen ad den ikoniske gamle militærvej/sti, der er hugget ind i klippen over Riva del Garda. En tur for jer der har savnet at køre i shorts og T-shirt i rigtige bjerge og på tørre singletrail og spor/stier.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 3 stjerner og bjergrifugier. Alle er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel eller den lokale restaurant venter et solidt lokalt aftensmåltid med tre – fire retter og en solid morgenbuffet inden vi drager videre.
Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Vi styrer på Øvet Motionist bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende bad i Gardasøen. Du bliver altså ikke konstant udsat for lange krævende tekniske passager – men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere teknisk/singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet!

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2025 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 200–250 km

Total 5.000-7.000 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem to niveauer: Sport og Øvet
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil eventyr og har en velholdt MTB, fornuftig teknik og en god basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 4 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages MTB-tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 4 timer, tempo underordnet.

E-MTB — meget velkomne

Turen er velegnet til E-MTB, da vi enten møder Supportbilen til frokost eller du kan lade dit batteri på frokoststoppet.
Du vil ikke føle dig alene selvom du er den enste på vores hold på E-MTB. Over 75% af de MTB’ere vi møder undervejs kører E-MTB.
Deltagere på E-MTB cykler med på det hold der passer til dig og din teknik/lyst.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Italien

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til Riva del Garda t/r
Måske snupper Du/I nogle ekstra dage på egen hånd ved Garda eller i Milano.
Vi hjælper gerne med gode råd og vejledning.

Egen bil

Riva del Garda ligger 1.300 km fra Kruså og 1.150 km fra Rostock – du skal via Brennerpasset til Bolzano. Motorvej indtil sidste 30 km.
Vi anviser sikker langtidsparkering i Riva del Garda tæt ved start/slut hotellet.
Kører du i egen bil kan du tilkendegive, hvorvidt du kan medbringe en eller flere passagerer og deres cykel.
Denne transport afregnes indbyrdes, vi kordinerer og sætter dem ønsker/tilbyder plads i kontakt.

Under turen holder din bil sikkert parkeret på offentlig og gratis P-plads 75 m fra hotellet.

Med fly til Milano eller Verona

Der er flere daglige flyforbindelser fra Danmark til Milano lufthavnene. Vær opmærksom på at rejsetiden afviger med op mod en time afhængig af hvilken lufthavn du flyver til/fra. Bergamo ligger tættest på Riva ca, 2t kørsel. Herfra privat shuttle eller lej en bil.
Verona lufthavnen er et andet alternativ .
Tjek fx. www.momondo.dk og lavprisselskaberne egne hjemmesider for de bedste priser/afgange.
Vi tilbyder at kordinere fælles lufthavns transfer, IKKE inkluderet i turens pris.

Parkering af bil

Ønsker du, hvis muligheden byder sig, at blive passager(evt. med-chauffør) i en bil, tilkendegives dette ved tilmeldingen. Du betaler selv direkte til chaufføreren og står selv for forplejning og evt. supplerende overnatninger på ud- og hjemrejsen. Eventuelle pladser fordeles efterhånden som de modtages. Betaling aftales og klares indbyrdes og denne service er IKKE en del af turens pris eller MTB-Adventure ApS rejsetilbud.

Hjemrejse muligheder

A: Efter turens afslutning søndag eftermiddag kan man starte hjemrejsen, MEN vi anbefaler klart at vente til mandag med mindre den foregår med fly.

B: Vi afholder afslutningsmiddag søndag aften og bilrejsen påbegyndes mandag efter morgenmad (middag, overnatning og morgenmad inklusiv i turprisen)

Transport af din cykel og bagage

På denne tur tilbyder vi vores populære bagage- og cykeltransport.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil, trailer eller ovenpå, bagpå, inde i en personbil.
Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger senest en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3 døgn før turstart.
Du kan sammen med cyklen få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og uskadt.

Prisen er kun kr. 1.200,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er plads til max 24 deltagere og turen garanteres gennemført ved mindst 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på: info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Turpris pr. person fra kr. 7.950,-
For 2025 holder vi 2024-priserne indtil 31. august 2024.

Indkvartering i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 2.000,- (meget begrænset antal)

INKLUDERET

 • 4 dagsetaper
 • 5 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 5 × morgenmad og 3 × aftensmad
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele, reservecykel og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Parkering på offentlig p-plads i Riva
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Rival del Garda t/r
 • Drikkevarer
 • Frokoster
 • Aftensmad efter etape 2. og 4.
 • Lufthavnstransfer/billeje
 • Cykel og bagagetransport fra/til Danmark

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik HER
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
MTB-ferie

Mont Blanc rundt

8 dage / 7 nætter
2. – 9. juli 2024
360 – 380 km
fra kr. 11.450,-
Intet sted i Europa er bjergene højere. Kun få steder kan du som motionist opleve højalpint landskab, naturlige singletrails på over 10 km og gletsjere…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info

Anmeldelser