Dato 2. – 9. juli 2024
Længede 360 – 380 km efter niveau
Højdemeter 7.200 – 9.800 efter niveau
Etaper 5 etaper, introtur og evt. trailtur på overliggerdagen
Startby Chamonix, Frankrig
Målby Chamonix, Frankrig
Niveau Sport & Øvet
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservecykel
Mekanikker Mekanikerservice fra guider og lokale butikker
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Kør selv, tog eller fly
Overnatning Hotel/bjergrifugio 7 nætter
Pension Halvpension
Transport af cykel Ja, i supportbil fra Danmark – tilkøb

Mont Blanc rundt tur kort beskrivelse

Intet sted i Europa er bjergene højere. Kun få steder kan du som motionist opleve højalpint landskab, naturlige singletrails på over 10km og gletsjere som her, på rundturen om Mont Blanc.
Men er dette nu noget for mig? Klart ”Ja” – hvis du definerer dig selv som aktiv MTB-motionist, med mod på eventyr og flotte naturscenerier. Summen af højdemeter på turen er sammenlignelig med en ”Trans Alp” tur. Forskellen er, at rundt om Mont Blanc er højdemeterne hovedsagligt koncentreret omkring fem passager af pas. Et pas på hver etape. Turen er udviklet i takt med at vandrestier er blevet åbnet for cykling og står nu som turen med højeste andel “singletrail” på vores program. Forvent ikke fejede og anlangte spor, men rå natur med regn, sne og vind som bygherre.
Vi starter i Europas absolutte adventureby nummer et Chamonix i Frankrig. Herfra cykler vi rundt om Mont Blanc massivet. Vi kører med uret, og ruten passerer gennem Schweiz og Italien. Efter fem etaper og endnu flere bjergpas, er vi retur ved udgangspunktet. Ved tre af passagerne venter et nyt land og en ny kultur.
Efter to etaper har vi en overliggerdag i den charmerende italienske bjergby Courmayeur. Herfra er der mulighed for en fantastisk svævebanetur op i 3.800 meters højde, hen over massivet og tæt på selve Mont Blanc toppen.

Mont Blanc mtb
Mont Blanc rundt. En mand kører gennem et græsareal.
Mont Blanc rundt. Sandvej
Mont Blanc rundt. tre personer
Mont Blanc rundt. Hus
Mont Blanc ümber. En gruppe mennesker på MTB.
Mont Blanc mtb
Mont Blanc mtb
Mont Blanc mtb
MontBlanc En gruppe mennesker kører op ad bakke
Mtb I Mont Blanc
Mont Blanc rundt. Et foto sammen ved floden
mtb-ferie
Mont Blanc rundt. foto laskumisest mäest alla.
Mont Blanc rundt. Et billede sammen i bjergene
Cykelferie Mont Blanc
Mont Blanc mtb
Mont Blanc mtb
Mont Blanc mtb

Ruteplan for Mont Blanc rundt-turen

Vi kører overvejende ad skovveje, skibakke arbejdsveje samt rigtig mange km singletrail/vandrestier helt oppe i de højeste dale og pas. Vi cykler gennem meget små bjerglandsbyer og skiresorts, men ser ellers ikke meget by undervejs, helt oppe under Europas tag. Vi har minimeret kørslen på asfalt, men bruger dog asfaltvej til de første km på de længste opkørsler, ellers bliver turen for anstregende og vi når ikke hele vejen rundt. Landskabet er meget omskifteligt fra græsningsområder for bjergbønder, skovområder, skisportsanlæg og store uberørte højalpine naturparker.
“Rundt om Mont Blanc” er en meget besøgt vandrerute (GRP – 180 km – 10 etaper). Vandreruten er anlagt til vandring, men størstedelen kan også cykles. Vor rute er imidlertid længere og størstedelen af ruten er adskilt fra vandreruten, dels for at undgå vandrerne, men også for at opsøge veje og singletrails, som kan cykles med et bedre ”flow”.
To bjergpas kan kun passeres ad vandreruten. Her vil alle være nødt til at trække cyklen mellem 15 min. – 30 min., da stigningerne her er for stejle til cykling. Dette er sikkerhedsmæssigt uproblematisk og kræver ikke specialudstyr, men pulsen vil alligevel være høj! Fordelen er, at der er tid til at kikke op fra sporet og se landskabet. Efterfølgende venter hver gang en lang og spændende nedkørsel. Specialt i passagen fra Schweiz til Italien over Col de Ferret vælger flere af os at trække nogle af de første højdemeter ned, men herefter venter stadig en lang, flot nedkørsel på ca. 20 km til hotellet.

Strabadserne på denne tur måles mest på højdemeterne, og på det faktum, at vi hver dag bevæger os op i højalpint landskab og oplever godt og dårligt vejr på nærmeste hold. Vandrestierne kræver at du har en god teknik og kan lide at køre spor, samt ikke er decideret højdeskræk.
Denne tur er kun for dig der ønsker højalpint eventyr og som kan lide singletrail kørsel. Turen er derfor IKKE er velegnet til ny startede MTB’ere eller dig der ikke kan lide store højder og udsigter langt ud og ned.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 2-3 stjerner og bjergrifugier. Alle er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel venter et solidt lokalt aftensmåltid med tre – fire retter og en solid morgenbuffet inden vi drager videre.
Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Begge hold kører på denne tur en stor andel af singletrail/vandrestier, specielt nedad. Der er IKKE nogen alternativer i de højtliggende dale og du SKAL derfor syntes at singletrail, nogle gange med kant, er sjovt. På Øvet Motionist forsøger vi at styre udenom de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til boblerne i Chamonix. Men du bliver uanst hold, udsat for længere og fysisk krævende op og nedkørsler samt lidt “bike&hike” når toppen af passet skal focers eller sneklatter ligger i vejen.
Etaperne kan ikke tilpasses meget, så det er vigitg du, dit udstyr og din cykel er i god form og klar til et højalpint MTB-eventyr.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet!

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2024 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total: 360 - 380 km

Total 7.200 - 9.800 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem to niveauer: Sport og Øvet.
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil, har en fornuftig cykel, lidt teknik og en fornuftig basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 3 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 3t., tempo underordnet.

E-MTB – ikke velegnet, men kan køres…

Ønsker du at deltage på E-MTB, så kontakt ChefGuiden og lad os tage en snak om du og din E-MTB er velegnet til turen.
Vær opmærksom på at du skal skubbe/trække/løfte cyklen op og ned flere steder, så du skal være fuldt fortrolig med håndtering af din E-MTB og dens vægt. Specielt ved dårligt vejr i passene kan dette blive meget udfordrende da det er stejlt og kan være glat.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Chamonix t/r

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til Chamonix.
Måske snupper Du/I nogle ekstra dage på egen hånd før eller efter turen.
HUSK at booke evt ekstranætter på start/slut hotellet via os, så sikrer vi der er plads og du ikke skal flytte værelse.

Kør selv

Chamonix ligger 1.240 km fra grænsen/færgen. Regn med mindst 12-14 timers kørsel og husk motorvejsafgifter i Frankrig og vignette i Schweiz.
Du parkerer bilen på offentlig langtidsparkering ved lift ca. 2 eller 5km fra hotellet.
Kører du i egen bil kan du tilkendegive, hvorvidt du kan medbringe en eller flere passagerer og deres cykel. Disse afregner direkte med efter aftale

Fly/tog

Fly: Flyv til/fra Geneva som har mange forbindelser fra Danmark både direkte og med stop.
Fra Geneva går rutebusser til Chamonix og der er mange shuttlebusser som tilbyder direkte transport til hotellet.
Søg på fx. chamexpress.com, chamexpress.com, mountaindropoffs.com, alpybus.com

Tog: Der er mulighed for nattog via Tyskland og Frankrig til Geneva. Derfra videre med lokaltog eller bus/privattransfer.

Parkering af bil

Ønsker du, hvis muligheden byder sig, at blive passager(evt. med-chauffør) i en bil, tilkendegives dette ved tilmeldingen. Du betaler selv direkte til chaufføren og står selv for forplejning og evt. supplerende overnatninger på ud- og hjemrejsen. Eventuelle pladser fordeles efterhånden som de modtages. Betaling aftales og klares indbyrdes og denne service er IKKE en del af turens pris eller MTB-Adventure ApS rejsetilbud.

Transport af din cykel og bagage

På denne tur tilbyder vi vores populære bagage- og cykeltransport.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil eller trailer. Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3 døgn før turstart.
Din MTB transporteres med forhjulet og pedaler afmonteret samt sadlen helt i  bund, indpakket i tæppe.
Du kan sammen med cyklen få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage og cykel hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og kommer uskadt frem.

Prisen er kr. 1.200,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse, hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 24 pladser og turen er garanteret gennemført fra 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Turpris pr. person: fra kr. 11.450,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,- (begrænset antal)

INKLUDERET

 • 5 etaper + introtur og evt. toptur
 • 7 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 morgenmad og 7 aftensmåltider
 • Overliggerdag med mulighed for toptur eller svævebanetur
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele, reservecykel og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler og middag
 • Fælles online fotoalbum
 • Gratis parkering på offentlig P-plads
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Chamonix t/r
 • Frokost – vi stopper ved cafer, bjergrifugio eller restaurant.
 • Drikkevarer
 • Evt lift og tandhjulsbane
 • Cykel og bagagetransport fra Danmark t/r. – kan tilkøbes
 • Lufthavnstransfer

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål KLIK HER
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info
TransPyr

Trans Pyrenæerne

11 dage / 10 nætter
30. aug – 9. sep 2024
780 km
fra kr. 15.950,-
En tur på langs og igennem den mytiske bjergkæde Pyrenæerne. Fra Atlanterhavets rå klippekyst til Middelhavets flotte sandstrande.
Mere info

Anmeldelser