Skotland mtb

Skotland — Coast to Coast

 1. Main
 2. /
 3. Ture
 4. /
 5. Klassikere
 6. /
 7. Skotland — Coast to Coast
Dato 30. juli – 6. august 2025
Længede 360 – 400 km efter niveau
Højdemeter 5.100 – 6.500 hm efter niveau
Etaper 5 etaper + evt trailtur på overliggerdag
Startby Fort William, Skotland
Målby Montrose, Skotland
Niveau Sport, Øvet
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservecykel
Mekanikker Mekanikerservice ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Fly eller egen bil til Edinburgh
Overnatning 6 nætter på hotel, hostel og B&B
Pension 6 × morgenmad og frokost, 4 × aftensmad
Transport af cykel Ja, i supportbil fra Danmark – tilkøb

Kort beskrivelse af turen Skotland - kyst til kyst

2024 update: Turen er UDSOLGT – kom på venteliste på info@mtb-adventure.dk
2025 kan bestilles ved tryk på “Book nu”

Skotland MTB turen Coast 2 Coast er en unik mulighed for at krydse højlandet i Skotland på mountainbike. Fra Atlanterhavet til Nordsøen  –  næsten med garanti for medvind hele vejen!  Vi cykler fra vest mod øst.
Undervejs overnatning på B&B, hostels, hoteller og sågar en klassisk Highlandpub med gæstehus og fantastisk “fuld Scottish breakfast”.
Efter individuel udrejse til Edinburgh kører vi i bus frem til startbyen Fort William ved Atlanterhavet. Efter turen på tværs over højlandet, returnerer vi seks dage senere med bus til Edinburgh. Inden da har vi fejret turen med en festlig afslutningsaften i målbyen Montrose ved Nordsøen.
Du vil opleve at spejde ud over en “lochs”, passere gamle borge, besøge whiskydestillerier og pubber, møde gæstfrie stolte skotter – enkelte sågar i kilt. Du kan forsøge dig med full scottish, haggis og andre kulinariske specialiteter – Undervejs på MTB’en, fra dal til dal henover højlandet, vil du først og fremmest opleve fantastiske naturscenerier ad små stier, grusveje og toppede gamle militærveje fra det 18. århundrede. Kun få færdes i højlandet. Her er meget øde, ingen bor her bortset fra en masse får. Ruten indeholder, for de sporlystne og sportslige, også besøg i hele tre af Skotlands bedste MTB singletrail parks; Ben Nevis, Loggan Wolftrax og Glenlivet.

Skotland mtb

Rejseplan Skotland - fra kyst til kyst

Dette er en af de helt store Europæriske MTB-klassikere, helt på højde med  “Trans Alp”, dog i et langt mere øde, råt og uberørt landskab. Der er lagt vægt på, at vi kan cykle gennem flotte naturscenerier ad små stier og grusveje, samtidig med, at du oplever et vist ”flow”. MTB-Adventure ruten er løbende blevet tilpasset og udvidet så du som deltager får passende udfordringer og en unik naturoplevelse på MTB.

Når man bevæger sig ind i højlandet, ofte via en såkaldt ”Glen”, bliver stierne og vejene gradvis mindre og mindre indtil et pas og vandskel passeres, hvorefter stierne og vejene igen vokser sig større og større frem mod næste dal.

Nogle steder følger vi gamle militærveje befæstet med sten. Disse er fredet, men det er tilladt at cykle på dem. Andre steder følger vi skovveje og vandrestier, og i nogle dale følger vi cykelstier og små asfalterede veje. Stier og veje er normalt godt befæstede – mudder er der ikke så meget af – det er for størstedelens vedkommende skyllet væk gennem årene. Til gengæld passerer vi i højlandet ofte små vandløb, som løber tværs over vejen, såkaldt ”fords”.

De fleste passeres på MTB uden problemer, men enkelte gange må du vade i vand til over anklerne. Overalt er der en fantastisk udsigt og scenerierne skifter hele tiden.
I højlandet er der ingen beboelse, skov eller anden mulighed for at søge ly. Nedbørsmængder i sommermånederne er meget ens med Danmark – men i Skotland fordelt på flere dage.

Det kræver et mentalt overskud foruden en god fysik at være undervejs hele tiden. Hvorfor der på fjerdedagen er indlagt en overliggerdag med mulighed for whiskysmagning og rundvisning på Glenlivet, 35 km på cykel. For de sporinteressrede disker ChefGuiden op med en rundvisning i Skotlands, måske, fedeste MTB single trail park, der åbnede i 2016, 23km fantastiske trails venter kun 5km fra vores hostel. Søg på Glenlivets MTB og glæd dig.

Strabadserne på denne tur måles mest på højdemeterne i kombination med ujævne og toppede veje. Vejrguderne kan spille på hele registeret i Skotland, hvorfor godt regntøj er et must. Skotterne taler om 4 årstider på en dag. Vi har på alle tidligere ture kun haft regntøjet på i maks en halv dag ad gangen og aldrig hafte flere dage med regn i træk. Senest i 2022 oplevede vi sågar en tur med under 2 min regn på en hel uge!

Konceptet kort fortalt

Vi bor på hoteller med typisk 1 – 3 stjerner, hyggelige private “Bed & Breakfasts” og hostels. Alle overnatningssteder er valgt ud fra kriteriet om adgang til faciliteter, der gør en cykelferie lettere at gennemføre, hvilket kan være en udfordring i højlandet. Derfor oplever du på denne tur vi benytter hostels med kønsopdelte flersengsrum. Hotelalternativerne er simpelthen ikke tilstede, gode nok eller gearet til cykelturisme og grupper af vores størelse, andre er i en prisklasse uden for kategori.

På hvert hotel eller den lokale pub, serveres et solidt lokalt aftensmåltid og en stor morgenplate inden vi drager videre. En dag laver vi selv morgenmad i fællesskab.

Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Vi styrer på Øvet Motionist bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende forfriskende bad i Norsøen! Du kan altså vælge lange krævende tekniske passager fra, men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, længere og besøger 3 af 3 mulige, singletrailparks. Etaperne tilpasses deltagernes ønsker og kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferie med sved på panden, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En rejseoplevelse for livet!

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2025 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 360 – 400km

Totalt 5.100 – 6.500 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem to niveauer: Sport og Øvet.
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil eventyr og har en velholdt MTB, fornuftig teknik og en god basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 4 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages MTB-tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 4 timer, tempo underordnet.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Edinburgh t/r

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til Edinburgh.
Der er bus afgang kl. 8:00 fra centrum af Edinburgh på turens anden dag.
Du kan regne med at være retur i lufthavnen i Edinburgh på afrejsedagen kl. ca 11.00. Bestil derfor IKKE fly før tidligst kl. 13:00

Fly

Mest oplagt er det at flyve, der er adskillige muligheder fra flere danske lufthavne.
RyanAir og Norwegian flyver ofte billigt og direkte fra både København og Billund til Edinburgh.
Loganair tilbyder mulighed fra Esbjerg til Aberdeen.

Tjek fx. www.momondo.dk for flere muligheder. Vi anbefaler altid at du bestiller flybilletter direkte fra flyselskaberne du flyver med.

Egen bil

Vi anbefaler IKKE at køre selv, men overvejer du egen bil er der et par færgemuligheder fx. DFDS fra Amsterdam til Newcastle ligesom Stenaline har ruter fra Holland til sydligere destinationer i England.
Man kan også køre hele vejen via Eurotunnel en tur på ca. 2.000 km fra græsen.
Efter de første rundkørsler er gennemkørt, går det ganske problemfrit at køre i UK trods kørslen i venstre side. Du kan langtidsparkere ved lufthavnen i Edinburgh, dette er dog IKKE billigt.

Transport af din cykel og bagage

På Skotland Coast to Coast tur tilbyder vi vores populære bagage- og cykeltransport.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil eller trailer. Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3 døgn før turstart.
Din MTB transporteres med forhjulet og pedaler afmonteret samt sadlen helt i  bund, indpakket i tæppe.
Du kan sammen med cyklen få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage og cykel hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og kommer uskadt frem.

Prisen er kr. 1.450,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse, hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

HUSK Skotland ikke er medlem af EU, det kan også indvirke på din forsikringsdækning, spørg dit forsikringsselskab INDEN du rejser.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er plads til max 24 deltagere og turen garanteres gennemført ved mindst 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på: info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

2024 update: Turen er UDSOLGT – kom på venteliste på info@mtb-adventure.dk
2025 kan bestilles ved tryk på “Book nu”

Turpris pr. person fra kr. 11.450,-
For 2025 holder vi 2024-priserne indtil 31. august 2024.

Indkvartering i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,- (begrænset antal).
Bemærk, 1 nat overnatter alle i kønsopdelte flersengsrum. Denne nat tilbydes du altså IKKE enkeltværelse.

INKLUDERET

 • 5 dags etaper
 • 6 overnatninger fordelt på
 • 4-5 nætter i delt dobbeltværelse på hotel eller B&B
 • 1-2 nætter i 3-6 personers rum på hostel i
  opdelte M og K værelser eller med andre par
 • 6 morgenmad, 6 frokost i form af smør-selv buffet
  ved supportbilen.
 • 3 aftenmåltider
 • På overliggerdagen tilbydes guidet tur i singletrailpark
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele, reservecykel og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Rutebeskrivelse med højdeprofiler
 • Afslutnings”bobler” og middag
 • Fælles online fotoalbum
 • Bustransport fra Edinburgh til startbyen Fort William og
  retur fra målbyen Montrose til Edinburgh
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Edinburgh t/r
 • Overnatning i Edinburgh efter velkomstmødet
 • Drikkevarer
 • Frokoster
 • Aftensmad efter etape 1, 2 og 4.
 • Cykel- og bagagetransport fra/til Danmark – kan tilkøbes

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik HER
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
MTB-ferie

Mont Blanc rundt

8 dage / 7 nætter
2. – 9. juli 2024
360 – 380 km
fra kr. 11.450,-
Intet sted i Europa er bjergene højere. Kun få steder kan du som motionist opleve højalpint landskab, naturlige singletrails på over 10 km og gletsjere…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info

Anmeldelser