Datoer 14. – 21. september 2024
Distance 350 – 400 km efter niveau
Højdemeter 5.500 – 7.000 hm efter niveau
Etaper 5 etaper + introtur
Startby Bologna, Italien
Målby Montevarchi, Italien
Niveau SportØvet, Motion og E-MTB
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservecykel
Mekanikker Egen mekaniker eller mekanikerservice fra guider og lokale butikker
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Egen bil, fly eller tog
Overnatning Hotel 7 nætter
Pension 7 × morgen- og 4 × aftensmad
Transport af cykel Ja, i supportbil fra Danmark, tilkøb

Kort beskrivelse af turen Toscana. Italien

Update afgang 2024
FÅ LEDIGE pladser – bestil NU

Den sidste sensommer nydes i korte bukser og korte ærmer. Toscana MTB-ferie — bjergkæden Appenninerne og den verdensberømte Italienske region danner rammerne og kulissen for vores sensommertur.

Målet er stadig sved på panden, forhåbentlig en god appetit samt en sund og naturlig tørst når dagen afsluttes med et lækkert måltid. Turens grundsten er lagt udfra et ønske om at kunne tilbyde en tur, hvor der er lidt ekstra tid til at nyde det italienske landskab, sensommervejr og gastronomi. Alle tre ting får vi rig mulighed for på vej fra Bologna og syd på, dybt ind i Toscana i slutningen af september.

Undervejs tager vi en overliggerdag ovenfor i Firenze i den hyggelige by Fiesole, blot 8 km fra centrum af Firenze, men i 400 meters højde. Så du kan nyde en fantastisk udsigt fra hotellets pool ned over byen. Om du cykler en tur, besøger Firenze eller bare slapper af på hotellet og fokuserer på det gode liv, bestemmer du helt selv.

Dagen efter fortsætter vi med tre etaper videre sydover i det traditionelle bølgende toscanske landskab og Chianti vindistriktet, her er vinranker til højre, oliventræer til venstre og flotte hvide grrusveje og små sjove stier, en perfekt kulisse for en sensommertur på MTB.

Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB
Toscana MTB

Rejseplan Toscana. Italien

Resterne af et romersk vejanlæg, ”La Via Degli Dei”, leder os via to krævende etaper hen over Appenninerne, fra Bologna til Firenze. Her er stigninger på næsten 1.000 højdemeter og ruten forløber langs bjergrygge med en fantastisk udsigt – det var den måde de gamle romere beskyttede sig på mod angreb fra landevjesrøvere og undgik for mange uvelkomne gæster.

Fra Firenze er turen inspireret af og følger mange sektioner af ”Toscana Trail” og vi kører gennem San Gimignano og andre ikoniske byer på toppene af det Toscanske vinland.

Du oplever de fantastiske landskaber og flotte udsigter og kører direkte gennem vinranker og olivenlunde samt ganske mange bakker. Fokus på denne tur er udfordrende dagsetaper og MTB i balanceret kombination den gode Italienske gastronomi og det lækre sensommervejr.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 3 til 4 stjerner, agriturismo lejligheder og sågar en nat på et gammelt kloster. Alle overnatningssteder er vant til  gruppen af MTB-cyklister fra Danmark og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag.
Efter etapen venter et solidt lokalt aftensmåltid ofte med 3-4 retter og en Italiensk morgenbuffet står klar om morgenen inden vi drager videre.

Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Vi styrer på Motion og Øvet Motion bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til de afsluttende bobler ved vingården “Villa Le Vigne”. Du bliver altså ikke udsat for lange krævende tekniske passager – men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere teknisk/singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet.

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede. Se de aktuelle datoer for 2023 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 350 - 400 km

Total 5.500 - 7.000 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem tre niveauer: SportØvet og Motion.
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil eventyr og har en velholdt MTB, fornuftig teknik og en god basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 4 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages MTB-tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 4 timer, tempo underordnet.

E-MTB — meget velkomne

Turen er velegnet til E-MTB, da vi hver dag møder supportbilen til frokost. Du skal have ekstra batteri med til at have i servicebilen.
Deltagere på E-MTB cykler med på det hold der passer til dig og din teknik/lyst.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Italien t/r

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til Bologna t/r
Måske i tager en ekstra dag eller to i Bologna, Firenze eller Rom før eller efter turen, der er nok af muligheder.

Kør selv

Bologna ligger 1.470 km fra grænsen og færgen. Regn med mindst 16-18 timers non-stop kørsel + vejarbejde, kø i Brenner mm. Snup evt. en overnatning på vejen, så du ikke kommer helt ødelagt frem.

Du kan under turen parkere din bil på overvåget p-plads ca. 1 km fra starthotellet. Pris ca. €50.

Kører du i egen bil kan du tilkendegive, hvorvidt du kan medbringe en eller flere passagerer og deres cykel. Disse afregner direkte med dig. Husk der er motorvejsafgifter i Italien og Brennerpasset og der er ofte meget trafik til/fra Italien da det er weekendturs “højsæson” for både Tyskere og Italienere.

Fly/tog

Fly
Der er mange muligheder for at flyve frem.
Direkte til Bolonga med fx. SAS eller Ryanair fra Kastrup.
Fra Billund/Aalborg tilbyder KLM ofte gode priser. Man kan også flyve billigt til fx. Milano Bergamo og så tage hurtigtog til Bologna.

Retur fly fra Bologan eller evt, Firenze eller Pisa.
Tjek selv hvad der er bedst for dig på fx. www.momondo.dk

Tog
Det er muligt at tage nattoget til München og så videre gennem togtunnel mod Milano. Herfra hurtigtog til Bologna. Vær tålmodig og planlg ankomst mindst en dag før, der er ofte forsinkelser undervejs.

Samkørsel/passager i bil

Ønsker du, hvis muligheden byder sig, at blive passager (evt. med-chauffør) i en bil, tilkendegives dette ved tilmeldingen. Du betaler selv direkte til chaufføreren og står selv for forplejning og evt. supplerende overnatninger på ud- og hjemrejsen. Eventuelle pladser fordeles efterhånden som de modtages. Betaling aftales og klares indbyrdes og denne service er IKKE en del af turens pris eller MTB-Adventure ApS rejsetilbud.

Transport af din cykel og bagage

På denne tur tilbyder vi vores populære bagage- og cykeltransport.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil, trailer eller ovenpå, bagpå, inde i en personbil.
Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger senest en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3 døgn før turstart.
Du kan sammen med cyklen få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og uskadt.

Prisen er kun kr.1.450,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 30 pladser og turen er garanteret gennemført fra 15 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Update afgang 2024
FÅ LEDIGE pladser – bestil NU

Turpris pr. person fra kr. 11.450,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse.  Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,- (meget begrænset antal)

INKLUDERET

 • 5 dagsetaper og intro tur + evt. singletrailtur
 • 7 hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 × morgenmad og 4 × aftensmad
 • Overliggerdag med mulighed for besøg i Firenze
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele, reservecykel og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler og middag
 • Fælles online fotoalbum
 • Returtransport i bus fra sluthotel til Bologna
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Bologna t/r
 • Drikkevarer og vinsmagninger
 • Frokoster
 • Aftensmad ude på restaurant
 • Parkering i Bologna
 • Lufthavnstransfer
 • Bagage og cykeltransport fra Danmark (kan tilkøbes)

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål KLIK HER
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Cykling ned ad bakke. På afstand

Gardasøen rundt

6 dage / 5 nætter
22. – 27. maj 2024
200 – 250 km
fra kr. 7.950,-
Området omkring den nordlige del af Gardasøen er et af europas lækreste outdoor områder og ligger i køreafstand fra grænsen/færgen samt kun 2timer kørsel fra…
Mere info
Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
MTB-ferie

Mont Blanc rundt

8 dage / 7 nætter
2. – 9. juli 2024
360 – 380 km
fra kr. 11.450,-
Intet sted i Europa er bjergene højere. Kun få steder kan du som motionist opleve højalpint landskab, naturlige singletrails på over 10 km og gletsjere…
Mere info

Anmeldelser