Alsace mtb

Trans Alsace, Frankrig

 1. Main
 2. /
 3. Ture
 4. /
 5. Light
 6. /
 7. Trans Alsace, Frankrig
Dato 7. – 14. september 2024
Længede 200 – 220 km
Højdemeter 2.500 – 4.000 hm
Etaper 5 etaper + introtur
Startby Obernai, nordlige Alsace
Målby
Thann, sydlige Alsace
Niveau Light Øvet, Light Motion og Light E-MTB
Supportbil Ja, supportbil med værktøj, reservedele og reservecykel
Mekanikker Mekaniker service ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Egen bil, fly eller tog
Overnatning Hotel 7 nætter
Pension 7 × morgen- og 4 × aftensmad
Transport af cykel Ja, kan tilkøbes

Kort beskrivelse af turen Trans Alsace, Frankrig

Trans Alsace MTB “Light” tur er for dig, der gerne vil have den fulde MTB-eventyr oplevelse med niveaudelte hold, guidede dagsetaper fra hotel til hotel med fuld service, men IKKE har lyst eller energi til helt så̊ mange timer i sadlen dagligt. En lettere udgave, hvorfor navnet “Light”.

Forskellen mellem vores ”Light” og ”Klassiker” ture er altså kun, at etaperne er kortere og har færre højdemeter. Der er på INGEN måde droslet ned for oplevelserne.

Kortere etaper giver derimod tid til cafestop undervejs, vinsmagning eller afprøvning af den lokale gastronomi, inden vi tjekker ind på dagens hotel midt på eftermiddagen.

Nogle vil kalde det ”senior”, men det er ikke rammende, for ALLE aldre er velkomne. Vi har droslet ned for strabadserne, men ikke mere end der stadig er garanti for sved på panden og masser af udfordringer på den enkelte etape.

Om du er til ”Light” turene afgør alene du. Etaperne er afstemt efter, at alderen måske begynder at kunne mærkes. Eller måske er du relativ ny på mountainbiken. Eller måske. ……, men et er sikkert; humøret er i top, og både du og din cykel er klar til nye udfordringer og eventyr, blot afstemt efter din formåen og lyst.

Du kan med andre ord forvente fuldstændig samme fantastiske oplevelser, set-up, service og standard, som på vores klassiker ture. Kun anstrengelserne er der kortet ned for.

Som deltager vælger du hver dag mellem 2-3 niveauer og kører med på et hold af maksimalt 10-12 deltagere, med hver sin erfarne danske guide.
Ruten er for alle den samme basisrute — men guiden tilpasser tempo og dagsturen ved at skære hjørner af eller lægge en ekstra sløjfe til – alt efter dagsform og lyst.

Mtb Ferie Frankrig
Alsace mtb
Mtb tur alsace
Mtb ruter i alsace
Cykelferie Frankrig
Mtb Tur Til Frankrig
Trans Alsace MTB
Trans Alsace MTB tour
Trans Alsace turen MTB
Trans Alsace, Frankrig
Trans Alsace tur, Frankrig
Alsace mtb
Alsace mtb
Alsace mtb
Alsace mtb

Turens rejseplan Trans Alsace, Frankrig

Vores ”Light” tur køres gennem de flotte, bølgende vinmarker i Alsace med daglige afstikkere op i Vogeserne, bjergkæden, som løber parallelt hermed.

Vi kører fra nord mod syd på langs af regionen. Turen er opdelt i fem etaper med en overliggerdag efter tredje etape. I målbyen Thann fejrer vi turens afslutning, og næste morgen er der bustransport tilbage til startbyen Obernai.

Alsace MTB er særdeles velegnet til netop en ”Light”- tur med sine korte afstande imellem de små velbevarede byer, omgivet af vinmarker. Her skifter landskaberne ustandseligt indenfor blot få kilometer.

I vinmarkerne cykler vi ad små stier og arbejdsveje, vi er velkomne overalt og hilser i vinmarkerne på de lokale vinbønder. På afgangen i juni ses druerne på vej overalt i vinmarkerne, i september vil vinhøsten være i fuld gang.

Alsace MTB udsigten er fantastisk – i det fjerne ses til venstre Rhinen og tyske Schwarzwald.

Kikker du til højre, ser du i bogstavligste forstand op på de skovklædte Vogesere. På mange bjergtoppe med udsigt over vinmarkerne ses resterne af borge fra middelalderen. Flere af dem passerer vi undervejs på vor vej sydover.

Til trods for, at vi har droslet ned for både højdemeterne og stigningsprocenterne, er det stadig bakkerne undervejs, som er udfordringen. Ofte er Alsace MTB ruten i Vogeserne langs gamle skovveje og -stier anlagt til hestetransport og derfor med overkommelige stigningsprocenter. Ofte kan vi cykle rundt langs bakken og forblive i samme højde, i stedet for at køre op og ned. De højeste passager på vores Alsace MTB rute er 300 – 400 hm og en enkelt 550 hm.

I selve Vogeserne skifter skovområderne til dale med landbrug, baseret på kvæg, ost og frugt — en markant anden kultur end den, som opleves i vinområderne.

På Alsace MTB tur benytter vi ikke de asfalterede cykelstier, som Alsace ellers også er kendt for – du kommer længere ind i vinmarkerne og op i Vogeserne på en måde, som ellers kun er få forundt.

Femte etape ligner som udgangspunkt de øvrige etaper, men har helt ekstraordinært et supplerende tilbud til de deltagere, som stadig har kræfter i behold. Tilbuddet er en klatretur op på bjergtoppen Grand Ballon 1.446 m.o.h. Den samlede stigning fra vinmarkerne er 1.000 hm. En spektakulær ekstra afslutning på turen gennem Alsace.

Men fortvivl ikke – dette er et frivilligt alternativ til en mere almindelig 5. etape.

Frokost indtager vi undervejs i det fri. Servicebilen er kørt i forvejen på vej mod dagens hotel og anretter en stående buffet cirka halvvejs på etapen.

Ruten, vi cykler, er designet specielt til “Light”-konceptet. Den er testet og planlagt i september 2021 af Kim Folmann, assisteret af gode venner med erfaring fra adskillige af vores øvrige ture. I 2022 blev det første hold gæster sendt afsted på en særdeles vellykket jomfrutur. Du er altså sikret, de bedste ruter, store naturoplevelser undervejs, gode restauranter, velsmagende vinoplevelser og gæstfrie hoteller undervejs.

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 3-4 stjerner og på overliggerdagen forkæles du med 4* SPA hotel. Alle er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel eller restaurant, venter der et lokalt inspireret aftensmåltid med tre – fire retter og en stor morgenbuffet inden vi drager videre.
Frokosten på Alsace MTB tur indtages typisk ved Supportbilen, som en stående smør-selv buffet.
På dagens aftenbrifing gennemgås morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop, alternativer m.m.

Vi styrer bevidst udenom de højeste tinder, vilde nedkørsler og krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til den afsluttende festmiddag i Thann.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Alsace MTB tur er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet.

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2023 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 200 – 220 km

Totalt 2.500 – 4.000 højdemeter

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På denne tur kan du vælge mellem to eller tre niveauer, afhængig af deltagerantal.

Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil eventyr og har en velholdt MTB, fornuftig teknik og en god basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 2 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages MTB-tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture.

E-MTB — meget velkomne

Turen er velegnet til E-MTB, da vi hver dag møder Supportbilen til frokost og du kan skifte batteri.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 eller “Light”-koncept og  turudvikler samt turleder, Kim Folmann på tel 20 60 33 11  og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Alsace t/r Frankrig

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til Obernai t/r . Måske snupper du/I nogle ekstra dage på egen hånd før eller efter turen.
HUSK at booke evt. ekstra nætter på start/slut hotellet via os, så sikrer vi, der er plads, og at du ikke skal flytte værelse.

Kør selv

Startbyen Obernai i ligger knapt 900 km fra grænsen/færgen. Regn med mindst 10-11 timers kørsel.
Du parkerer bilen på en offentlig, videoovervåget langtidsparkering ca. 2 km fra hotellet.
Kører du i egen bil kan du tilkendegive, hvorvidt du kan medbringe en eller flere passagerer og deres cykel. Disse afregner direkte med dig efter aftale.

Fly eller tog

Fly: Der er normalt billige fly til Strassbourg både direkte og med stop.
Fra lufthavnen 19 minutter med tog til Obernai.

Tog: Tag med dag- eller nattog helt til Obernai. Kræver et par skift undervejs, men en hyggelig og afslappende rejseform.

Passager i bil

Ønsker du, hvis muligheden byder sig, at blive passager (evt. med-chauffør) i en bil, tilkendegives dette ved tilmeldingen.
Du betaler selv direkte til chaufføreren og står selv for forplejning og evt. supplerende overnatninger på ud- og hjemrejsen.

Eventuelle pladser fordeles efterhånden som de modtages.
Betaling aftales og klares indbyrdes og denne service er IKKE en del af turens pris eller MTB-Adventure ApS rejsetilbud.

Transport af din cykel og bagage

På denne tur tilbyder vi vores populære bagage- og cykeltransport.
Din MTB og en taske/kuffert kørers tur/retur fra Danmark i lukket kassebil eller trailer. Opsamling/udlevering fra Hovedstadsområdet samt i Trekantsområdet – nærmere detaljer følger en måned før afrejse. Regn med at din cykel skal afleveres senest 3 døgn før turstart.
Din MTB transporteres med forhjulet og pedaler afmonteret samt sadlen helt i  bund, indpakket i tæppe.
Du kan sammen med cyklen få transporteret een (1) taske eller kuffert (max 20kg) med dit tøj og udstyr. På den måde kan du rejse nemt og billigt med flyveren kun med håndbagage og sparer både tillægget for bagage og cykel hos flyselskabet, samt bekymringerne om nu din bagage er med og kommer uskadt frem.

Prisen er kr. 1.200,- for denne transport.
Bestilles samtidig med rejsen eller senest 60 dage før afrejse, hvis der er ledig plads.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er plads til max 30 deltagere og turen garanteres gennemført ved mindst 15 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på: info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Turpris pr. person fra kr. 11.450,-

Indkvartering i delt dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,-. (begrænset antal)

INKLUDERET

 • 5 dagsetaper + introtur
 • 7 x hotelovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Overliggerdag med mulighed for sightseeing eller pool
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele, reservecykel og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver fra PurePower
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Returtransport til Obernai med tog
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Frankrig t/r
 • Drikkevarer
 • Frokoster
 • Aftensmad som spises ude på restaurant
 • Lufthavnstransfer
 • Bagage- og cykeltransport fra Danmark t/r (kan tilkøbes)
 • Vintransport retur til DK, kr. 70,- per kasse (begrænset antal)

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål klik HER.
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgivning om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info
TransPyr

Trans Pyrenæerne

11 dage / 10 nætter
30. aug – 9. sep 2024
780 km
fra kr. 15.950,-
En tur på langs og igennem den mytiske bjergkæde Pyrenæerne. Fra Atlanterhavets rå klippekyst til Middelhavets flotte sandstrande.
Mere info

Anmeldelser