Dato 26. april – 3. maj 2025
Distance 300 – 375 km efter niveau
Højdemeter 5.000 – 7.500 m efter niveau
Etaper 5 etaper, introtur og evt. trailtur
Startby Larnaca, Cypern
Målby Paphos, Cypern
Niveau SportØvet og Motion
Supportbil Ja, supportbil med værktøj og reservedele
Mekanikker Mekaniker service ydes af guiderne og lokale cykel butikker ved behov
Guider Ja, danske guider
Ud og Hjemrejse Fly til Larnaka eller Paphos
Overnatning Hotel 7 nætter
Pension 7 × morgenmad og 5 × aftensmad
Transport af cykel Nej, mulighed for leje af cykler lokalt

Kort beskrivelse Trans Cypern

Cypern er en usleben diamant blandt Europas vinter cykeldestinationer og nu kan du hos MTB-Adventure tage med på en episk rundrejse på solskinsøen i det sydøstlige Middelhav.

Vi kører nærmest Cypern øen rundt, den græsktalende del. Vejret og terrænet indbyder til cykling på MTB.
Fra starten udenfor Larnaca og til afslutningen i Paphos, vil du gang på gang blive overrasket over variationen i terræn og vegetation, du kører langs kyst og over toppen, faktisk rundt om Mount Olympos, som med sine næsten 2.000moh står som turens majestætiske højdepunkt.

I april er sommeren ankommet ved kysten og foråret står flot på toppen. Du mødes af sommertemperaturer stort set hele dagen og cykler i kort/kort, de fleste dage. Dog er der jo altid koldt på toppen, så specielt i morgen- og aftentimerne kan der blive brug fror et par løse ærmer og en vindjakke.

Meget få kender til cykelmulighederne på øen og vi har det derfor for os selv. Udfordrende grusveje og vandrestier/singletrails fører os på tværs af øen fra øst til vest. Vi overnatter på små bjerghoteller/B&B/pensioner, det Cypriotiske køkken tilbyder dig en fantasitsk fusion af middelhavs gastronomi.

Det kan ”varmt” anbefales at tage et par dage ekstra efter turen og nyde strand, sol og afslapning.

Trans Cypern. På vej ned til floden
Mtb ferie Cypern
Mtb tur til Cypern
Trans Cypern. Foto af bjerget
Trans Cypern. En cyklist. Nedstigning af bjerg
Mountainbike Cypern
Mountainbike stier Cypern
Mountainbike Cypern
Mountainbikeferie Cypern
Mountainbike tur Cypern
Trans Cypern. Et landskab uden mennesker
Mtb i Cypern
Mtb stier Cypern
Trans Cypern. billede med én rytte
Der er en mand, der kører ved floden
Mtb ruter i Cypern
Mtb-rute på Cypern
Cykling Cypern
Turen går til Cypern
Hav en sjov ferie på Cypern
Trans Cypern. To cykler på baggrund af et bjerg
Cykelferie Cypern
Bjergvej i Portugal
Trans Cypern. En mand på en cykel
Trans Cypern. Foto af bjergskråninger
Turen går til Cypern
Bjergrute i Portugal
Trans Cypern. Landskab med udsigt til solen

Rute Trans Cypern

Vores tur “Trans Cypern” bringer dig som navnet indikerer fra den ene ende, til den anden. Din fysik bliver udfordret på de lange stigninger midt på øen, både når det går op og ned. Til gengæld vil du stå med et smil fra hjelmkant til hjelmkant når udsigterne nydes med en velfortjent pause undervejs og når turen afsluttes i vandkanten udenfor Paphos, vil du føle dig stolt og imponeret samt nok en smule træt.
Vi starter nærmest helt nede i vandkanten udenfor lufthavnsbyen Larnaca og kører derfra direkte op gennem landbrugsland forbi klostre på bakketoppe og ad singletrail og fireroads direkte ind i nåleskovs bakkerne i Machairas, som kendes fra MTB Etapeløbet Sunshine Cup.
Cyperns top – Mount Olympos – står med sine 1.952m som turens absolutte højdepunkt, rent bogstaveligt talt. Heroppe er luften krystal klar og der er langt til strand og turister. Naturlige singletrails i verdensklasse og ubeskrivelige udsigter står i kø for at tage vejret fra dig….dog er det pedaltrampen, der ender med at få pulsen højst.
Vi kører stort set OFF-ROAD på hele turen, meget på de såkaldte “fire roads” som er en sammensmeltning af en grusvej og et brandbælte. Kørbarheden varrier og der er ofte to-cifrede stigningsprocenter og meget løst underlag. Asfaltkørsel er meget begrænset og stort set kun indlagt for at gøre de længste opkørseler lidt lettere.

ServiceChefen og Chefguiden har tilbragt mange vintre på Cypern, så der er dømt tur i vinterbaghaven og garanti for at se alle de ting man ikke finder i guidebøger og på Strava.

Cypern tur overview

Konceptet kort fortalt

Vi bor på mellemklassehoteller med 2-3 stjerner og bjergpensioner. Alle er vant til cyklister og har aflåste rum til cyklerne og mulighed for cykelvask. I løbet af turen arrangeres min. een tøjvaske dag. På hvert hotel eller den lokale restaurant venter et solidt lokalt aftensmåltid med tre – fire retter og en solid morgenbuffet inden vi drager videre.
Hver aften gennemgås på storskærm morgendagens ruter med kort, højdeprofiler, frokoststop og alternativer m.m.

Vi styrer på Motion og Øvet Motionist bevidst udenom de højeste tinder, de vildeste nedkørsler og de mest krævende tekniske singletrails – vi prioriterer højt, at alle når sikkert frem til det afsluttende bad i Middelhavet. Du bliver altså ikke udsat for lange krævende tekniske passager – men vi garanterer dig, at du trods dette bliver godt brugt inden dagen er omme! På Sportslig motionist kører vi lidt højere, mere teknisk/singletrail og længere.
Etaperne tilpasses hvis muligt deltagernes fysiske niveau og tekniske kunnen, MEN sikkerhed og gode oplevelser kommer først.

Dette er ikke en træningslejr, men en anderledes og unik ferieform med garanti for sved på panden, ømme ben og bagdel, en masse hygge, socialt samvær samt rigtig mange sanseindtryk, som det tager lang tid efterfølgende at fordøje. En ferieoplevelse for livet!

Virtuel tur

OBS: Datoerne i vores VirTur er ikke opdaterede – Se de aktuelle datoer for 2025 i toppen af denne side og i programmet.

Dagsetaper

Total 325 – 400 km

Total 7.000 – 10.500 hm

Alle etapebeskrivelser inkl. km/hm angivelser er vejledende og kan afvige. Vi tilpasser til deltagernes niveau, vejr og anvisninger fra lokale myndigheder og grundejere.

Niveau inddeling

På Trans Cypern tur kan du vælge mellem tre niveauer: SportØvet og Motion.
Du kan ila. turen skifte hold så tit du vil alt efter dagsform, mavefornemmelse, ruten og humør.

Husk at vores ture ikke er træningslejr eller konkurrence, vi har plads til alle der vil eventyr og har en velholdt MTB, fornuftig teknik og en god basisform.

Du skal dog være vant til at køre lange ture på over 4 timer, således at din bagdel er klar til en flerdages MTB-tur. Dette opnås ved regelmæssig cykling og lange træningsture på over 4 timer, tempo underordnet.

E-MTB — meget velkomne

Trans Cypern tur er velegnet til E-MTB, da vi hver dag møder Supportbilen til frokost og du kan skifte batteri.
Da det er problematisk/umuligt at flyve med batterier af den størrelse der sidder på en E-MTB, anbefaler vi at leje lokalt. Se herunder.
Deltagere på E-MTB cykler med på det hold der passer til dig og din teknik/lyst.

Er du i tvivl om turen er noget for dig, så ring til ChefGuide og turudvikler, Michael Sommer, på tel. 22 22 19 22 og lad os tage en uforpligtende snak om dit udgangspunkt og ønsker til MTB-ferien. Det skal være sjovt og sikkert for alle at være på tur.

Transport fra Danmark til Cypern

Du planlægger og betaler selv for din transport fra Danmark til/fra Cypern.
Måske snupper Du/I nogle ekstra dage på egen hånd på øen og nyder strand, natur og tavernaer.
Vi har selv boet på øen tre vintre og hjælper gerne med gode råd, tips og vejledning/henvisning til fx. billeje og hoteller.

Ankomst lørdag uden deltagelse i introturen kan IKKE anbefales. De deltagere der ikke får den kortere og roligere tur lørdag, hvor du vænnes til de højere temperaturer og kan få problemer søndag på etape 1. hvis/når eftermiddags heden sætter ind.

Med fly til Larnaca

Direkte fly fra København til Larnaca: Norwegian, SAS.

Direkte fly fra Hamborg til Larnaca: Eurowings

Fly med et stop fra København til Larnaca: Lufthansa, Austrian, LOT, Swiss og Aegean.

Fly med et stop fra Billund til Larnaca: Lufthansa.

Det kan evt. gøre flybilletten billigere at ankomme fredag og tage hjem mandag/tirsdag.

Lufthavnstransfer fra Larnaca til starthotel er for egen regning, vi har kontakt til god lokal taxa.

Lufthavnstransfer til Larnaca fra sluthotellet arrangeres lørdag morgen, inklusive i turprisen, andre tider for egen regning.

Med fly til Paphos

Der er flere daglige flyforbindelser til/fra Paphos til mange britiske lufthavne med fx. RyanAir og EasyJet. Så kan du finde en forbindelse eller tager en dag i UK undervejs kan du ofte komme den vej meget billigt, men ofte med overnatning i fx. London.

Vi kan hjælpe med at bestille lufthavnstransfer fra Paphos til starthotellet, ca 1:45 timer kørsel – indgår ikke i turprisen.

Cykeltransport eller leje lokalt

Vi tilbyder IKKE cykeltransport på denne tur, så der er to alternativer.

A. Medbring din egen cykel i cykelkuffert/taske med flyet, det koster normalt ca. kr. 600 – 1.000,- afhængig af flyselskab.
HUSK at booke plads i forvejen så du er sikker på MTB’en kommer med.
Vi anbefaler en hardcase kuffert, som kan lejes hos mange cykelhandlere, så du er er sikker på din cykel kommer hel frem og tilbage.
Din cykelkuffert opbevares gratis under turen hos vores leverandør af lejecykler.

OBS medbringer du egen cykel er det et KRAV at du kører “tubeless” — torne og sten er voldsomme udfordringer og vores erfaringer med cykelslanger er meget dårlige, så et must at have latex i de slangeløsedæk.

B. Lej en MTB – begrænset udvalg!
Vi har gennem vores lokale samarbejdspartnere mulighed for at tilbyde et lille antal medium-end MTB’er, som vil blive leveret og afhentet på vores start/slut hoteller. Der kan ikke garanteres bestemte modeller eller udstyrsvarianter, men en MTB der kan klare turen.
Du slipper altså for besværet med pakning, transport, udpakning osv.

Ved bestilling angiver du ønsker og vi giver et bud på hvad der er af muligheder 1-2 mdr. før afrejse. Så kan du bestemme om du vil leje eller tage egen med.

Vi kan også tilbyde leje af fornuftige eMTB – Hardtails.

Forsikring

Din sikkerhed og tryghed ved sygdom eller uheld er meget vigtig for os.
Derfor kræver vi, at du har en rejseforsikring, der dækker deltagelse i MTB-ferier. Dit blå sygesikringsbevis dækker kun indlæggelse og behandling, som lokal borger. Privathospital, hjemtransport, ledsagere m.m. er ikke dækket uden en dedikeret rejseforsikring. Måske har du et kreditkort, hvor forsikringsdækning ved rejser er inkluderet, tjek selv hvordan du er dækket.

Vi anbefaler kraftigt, at du også har en afbestillingsforsikring med “før afrejse”-dækning, så du ved evt. skade eller sygdom, INDEN afrejse, er dækket.
Et lille men vigtigt ”plaster på såret”, hvis du er uheldig og må melde afbud.

MTB-Adventure refunderer efter vores normale handelsbetingelser også selvom det “ikke er din skyld”, du ikke kan deltage.

Har du ikke allerede en rejseforsikring, der dækker denne tur, anbefaler vi Goudas rejseforsikring, som kan bestilles på følgende link:

🔗 Enkeltrejseforsikring & Årsrejseforsikring

🔗Afbestillingsforsikring

Husk en afbestillingsforsikring skal bestilles senest samme dag, som du bestiller rejsen, der ønskes dækket.

Antal pladser og turens gennemførsel

Der er max 30 pladser og turen er garanteret gennemført fra 10 deltagere.
Der lukkes for bestilling 30 dage før afrejse, herefter kan der forespørges på info@mtb-adventure.dk

Når vi rammer turens max deltagerantal skriver vi til venteliste for max 5 personer.

Turpris pr. person fra kr. 10.950,-

Bemærk: Prisen for turen i 2025 vil forblive den samme som i 2024 indtil den 31. august 2024. Herefter vil prisen stige.

Indkvartering i delt dobbeltværelse.  Tillæg for enkeltværelse kr. 3.000,- (begrænset antal)

INKLUDERET

 • 5 dagsetaper og introtur
 • 7 hotel/agriturismoovernatninger i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Mulighed for singletrailtur på overliggerdagen med ChefGuiden
 • Danske guider og niveaudelte hold
 • Supportbil med reservedele og skiftetøjspose
 • Gratis energipulver
 • Sportsbar med salg af energiprodukter og frugt
 • Bagagetransport fra hotel-til-hotel
 • Mekanikerhjælp fra guiderne, du betaler kun evt. reservedele
 • Adgang til aflåst cykelparkering hver nat
 • Daglig briefing med rutegennemgang, højdeprofil mm
 • Afslutningsbobler
 • Fælles online fotoalbum
 • Evt opbevaring og transport fra start til sluthotel af din cykelkuffert
 • Lufthavnstransfer til Larnaca lufthavn på hjemrejsedagen.
 • MTB-Adventure cykeltrøje
 • Livslangt medlemsskab af netværket “MTB-Adventure RIDERS”

IKKE INKLUDERET

 • Rejsen Danmark – Cypern t/r
 • Drikkevarer
 • Frokost
 • Aftensmad på dage med spisning på taverna eller restaurant
 • Lufthavnstransfer ved ankomst og evt fra/til Paphos lufthavn
 • Evt. lejecykel

Det med småt

Efter bestilling modtager du en turbekræftelse med en komplet bestillingsoversigt.
Tjek grundigt, at den stemmer overens med dine ønsker til dit kommende MTB-eventyr, transport, trøjestørrelse, ekstranætter mm .

Indenfor 3 hverdage, efter at have modtaget din bestilling, fremsendes købsfaktura, med anvisning for indbetaling af kr. 1.500,- depositum. Restbeløbet indbetales 60 dage før afgang, der fremsendes ikke særskilt regning på dette, så sæt selv en reminder eller betal totalen med det samme.

Ændringer foretaget 7 dage efter bestillingsbekræftelsen er afsendt eller turen er bekræftet gennemføres, pålægges et håndteringsgebyr.

Enkeltrejsende som bestiller delt dobbeltværelse forsøges parret med en værelseskammerat af samme køn.
Går det ikke op med antallet, tildeles du automatisk enkeltværelse mod tillæg kr. 3.000,-

Iøvrigt henvises til vores gældende handelsbetingelser, som følger anbefalingerne Rejseankenævnet og pakkerejseloven.

Spørgsmål og personlig rådgivning

Se vores FAQ for svar på de mest stillede spørgsmål KLIK HER
Du er også altid velkommen på tel 22 22 19 22 for rådgiving om alt vedrørende dit kommende MTB-Eventyr, vi glæder os til at høre fra dig.

Se andre ture

Trans ALp MTB

Trans Alp

8 dage / 7 nætter
Flere datoer
380 – 440 km
fra kr. 10.950,-
Dette er vores KLASSIKER – den legendariske MTB-tur på tværs af Alperne – det var her det hele startede og vi har kørt turen med…
Mere info
MTB-ferie

Mont Blanc rundt

8 dage / 7 nætter
2. – 9. juli 2024
360 – 380 km
fra kr. 11.450,-
Intet sted i Europa er bjergene højere. Kun få steder kan du som motionist opleve højalpint landskab, naturlige singletrails på over 10 km og gletsjere…
Mere info
Krakow til Budapest – Trans Tatra

Krakow til Budapest – Trans Tatra

10 dage / 9 nætter
3. – 12. august 2024
480 – 520 km
fra kr. 11.950,-
Oplev det gamle østeuropa, de øde skove med de flotte bakker, landsbyer og fantastiske udsigter til blandt andet de Høje og Lave Tatra bjerge og…
Mere info

Anmeldelser